Lediga jobb, Projektledare- hållbart resande

Projektledare- hållbart resande

Energikontor Norra Småland, Region Jönköpings län

På Energikontor Norra Småland arbetar vi med hållbart resande och transporter, hållbart byggande och renovering samt energismarta företag. Vi är idag ett team på sju medarbetare som tillsammans har det stimulerande uppdraget att utveckla Jönköpings län inom dessa områden.

Vi söker

En projektledare som vill bidra med sina kunskaper och personliga egenskaper till projektet Hela RESAN- regionalt stöd för hållbart resande i ett expansivt Jönköpings län. För projektet "Hela RESAN" söker vi totalt tre tjänster: projektledare, biträdande projektledare samt en projektkommunikatör.

Om projektet

”Hela RESANs” projektmål är att visa på, erbjuda och stötta implementering av energieffektiva samt anpassade alternativ för tjänste- och arbetspendlingsresor i Jönköpings län. Tyngdpunkten ligger på att genomföra aktiviteter som ska leda till beteendeförändringar hos målgrupperna som är anställda hos länets kommuner och näringsliv samt Region Jönköpings län. Projektet pågår 2017-03-01--2020-07-01 och ska utgöra ett kunskapsstöd och länsplattform för hållbart resande som fokuserar på att underlätta övergången från (fossil)bilsresor till koldioxidsnåla alternativ för persontransport till gång, cykling, samåkning, kollektivtrafik och resfria möten. Projektet kommer jobba med vedertagna metoder såsom nudging och ha glimten i ögat vilket underlättar vid förändringsarbete. Transporter är Jönköpings län största klimatfråga och hållbart resande är en viktig pusselbit för att lösa problemen med koldioxidutsläpp, buller, luftföroreningar samt trängsel i städerna.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas.

Det här får du arbeta med

Som projektledare ansvarar du för att driva projektet Hela RESAN. Detta innebär att styra och planera processer och aktiviteter mot uppsatta projektmål. Rollen innebär att du koordinerar projektmedarbetare och externa samarbetspartners samt själv medverkar i genomförandet av projektaktiviteter. Som projektledare ansvarar du för projektbudget, inköp och rekvisitioner till projektfinansiärer. I projektet kommer fem personer att arbeta, i varierande grad. Vi söker därför dig som är initiativtagande, strukturerad och resultatorienterad. På Energikontoret är samarbete och samverkan nyckelord för framgång - både inom vårt team och med våra samarbetspartners. Vi strävar efter att hålla hög servicenivå både internt och externt. Därför söker vi dig som arbetar bra med andra människor; som är lyhörd och kommunicerar. Du har intresse, vilja och förmåga att leda samt engagera andra. Du har förmåga att se helheten och anstränger dig för att leverera lösningar. Du är duktig på att lösa konflikter på ett konstruktivt sätt om sådana uppstår.

För att du ska trivas hos oss

Du har för uppdraget en relevant akademisk utbildning. Troligen med miljövetenskaplig inriktning som t.ex. miljövetare, ingenjör, miljöekonom, kommunikation, beteendevetenskap. Det är en stor fördel om du har kunskap om hållbart resande och arbete i/med offentlig sektor. Vi ser att du har gedigen erfarenhet av att arbeta med projekt. Meriterande är tidigare erfarenhet av projektledning, förändringsarbete samt projektmetoden LFA. Uppdraget kräver god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och strävar efter mångfald och jämställdhet. B-körkort är ett krav.

Så här gör du om du är intresserad

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Energikontorets verksamhetsledare Carlos Pettersson, tfn 072-554 58 41, eller Therese Silvander, projektledare hållbart resande & transporter tfn 072-204 06 23. Facklig företrädare för SACO är Malin Svensson, tfn 0381-359 42. Sista ansökningsdag är den 2017-01-29. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Projektledare- hållbart resande Tillbaka till lediga jobb