Lediga jobb, Biträdande projektledare

Biträdande projektledare

Energikontor Norra Småland, Region Jönköpings Län

På Energikontor Norra Småland arbetar vi med hållbart resande och transporter, hållbart byggande och renovering samt energismarta företag. Vi är idag ett team på sju medarbetare som tillsammans har det stimulerande uppdraget att utveckla Jönköpings län inom dessa områden.

Vi söker

En biträdande projektledare som vill bidra med sina kunskaper och personliga egenskaper till projektet Hela RESAN - regionalt stöd för hållbart resande i ett expansivt Jönköpings län. För projektet "Hela RESAN" söker vi totalt tre tjänster: projektledare, biträdande projektledare samt en projektkommunikatör.

Om projektet

”Hela RESANs” projektmål är att visa på, erbjuda och stötta implementering av energieffektiva samt anpassade alternativ för tjänste- och arbetspendlingsresor i Jönköpings län. Tyngdpunkten ligger på att genomföra aktiviteter som ska leda till beteendeförändringar hos målgrupperna som är anställda hos länets kommuner och näringsliv samt Region Jönköpings län. Projektet pågår 2017-03-01--2020-07-01 och ska utgöra kunskapsstöd & länsplattform för hållbart resande och fokuserar på att underlätta övergången från (fossil)bilsresor till koldioxidsnåla alternativ för persontransport till gång, cykling, samåkning, kollektivtrafik och resfria möten. Projektet kommer jobba med vedertagna metoder såsom nudging och ha glimten i ögat vilket underlättar vid förändringsarbete. Transporter är Jönköpings län största klimatfråga och hållbart resande är en viktig pusselbit för att lösa problemen med koldioxidutsläpp, buller, luftföroreningar samt trängsel i städerna.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas.

Det här får du arbeta med

Som biträdande projektledare har du en operativ roll för att stötta projektdeltagarna i de olika aktiviteterna. Du kommer att jobba nära projektledaren, gillar att lösa problem och få saker gjorda tillsammans med andra. God kännedom om IT-verktyg för resfria möten är meriterande. Vi söker därför dig som är självgående, strukturerad och serviceinriktad. På Energikontoret är samarbete och samverkan nyckelord för framgång - både inom vårt team och med våra samarbetspartners. Vi strävar efter att hålla hög servicenivå både internt och externt, därför söker vi dig som arbetar bra med andra människor. Du har förmåga att hjälpa och engagera andra samt anstränger dig för att leverera lösningar.

För att du ska trivas hos oss

Du har för uppdraget en relevant akademisk utbildning. Troligen med miljövetenskaplig inriktning som t.ex. miljövetare, ingenjör, miljöekonom, kommunikation, beteendevetenskap. Det är en stor fördel om du kunskap om hållbart resande och arbete i/med offentlig sektor. Vi ser att du har gedigen erfarenhet av att arbeta med projekt. Meriterande är tidigare erfarenhet av projektmetoden LFA. Uppdraget kräver god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och strävar efter mångfald och jämställdhet. B-körkort är ett krav.

Så här gör du om du är intresserad

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Energikontorets verksamhetsledare Carlos Pettersson, tfn 072-554 58 41, eller Therese Silvander, projektledare hållbart resande & transporter, tfn 072-204 06 23. Facklig företrädare för SACO är Malin Svensson, tfn 0381-359 42.

Sista ansökningsdag är den 2017-01-29. Välkommen med din ansökan!

Sök jobbet som Biträdande projektledare Tillbaka till lediga jobb