Lediga jobb, Projektkommunikatör- hållbart resande

Projektkommunikatör- hållbart resande

Energikontor Norra Småland, Region Jönköpings län

På Energikontor Norra Småland arbetar vi med hållbart resande och transporter, hållbart byggande och renovering samt energismarta företag. Vi är idag ett team på sju medarbetare som tillsammans har det stimulerande uppdraget att utveckla Jönköpings län inom dessa områden.

Vi söker

En projektkommunikatör som vill bidra med sina kunskaper och personliga egenskaper till projektet Hela RESAN- regionalt stöd för hållbart resande i ett expansivt Jönköpings län. För projektet "Hela RESAN" söker vi totalt tre tjänster: projektledare, biträdande projektledare samt en projektkommunikatör.

Om projektet

”Hela RESANs” projektmål är att visa på, erbjuda och stötta implementering av energieffektiva samt anpassade alternativ för tjänste- och arbetspendlingsresor i Jönköpings län. Tyngdpunkten ligger på att genomföra aktiviteter som ska leda till beteendeförändringar hos målgrupperna som är anställda hos länets kommuner och näringsliv samt Region Jönköpings län. Projektet pågår 2017-03-012020-07-01 och ska utgöra ett kunskapsstöd och länsplattform för hållbart resande som fokuserar på att underlätta övergången från (fossil)bilsresor till koldioxidsnåla alternativ för persontransport till gång, cykling, samåkning, kollektivtrafik och resfria möten. Projektet kommer jobba med vedertagna metoder såsom nudging och ha glimten i ögat vilket underlättar vid förändringsarbete. Transporter är Jönköpings län största klimatfråga och hållbart resande är en viktig pusselbit för att lösa problemen med koldioxidutsläpp, buller, luftföroreningar samt trängsel i städerna.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas.

Det här får du arbeta med

När det gäller hållbart resande och beteendeförändring är kommunikation ett av de viktigaste verktygen för att åstadkomma förändring. Då projektet till stor del handlar om beteendeförändring är det av vikt att du såväl strategiskt som operativt arbetar med kommunikation som ett verktyg för att nå projektmålen. Du har lätt att få fram syfte och budskap med olika aktiviteter, gärna med glimten i ögat. Egen kreativitet kommer mixas med redan utformade koncept, bl.a. ska en ”resekatalog”- en kunskapsbank med goda exempel tas fram. Webbkommunikation och framtagning av informationsmaterial (grafisk form) kommer vara ditt ansvar under hela projektet. Du kommer tillsammans med projektledaren kommunicera externt.

Du har både teoretiska och praktiska kunskaper inom webbområdet och följer aktivt den digitala utvecklingen. Du är duktig på användbarhet funktionell formgivning. En liten organisation kräver ett flexibelt hållningssätt, därför ska du vara beredd att ibland hugga i där det behövs.

På Energikontoret är samarbete och samverkan nyckelord för framgång- både inom vårt team och med våra samarbetspartners. Vi strävar efter att hålla hög servicenivå både internt och externt. Därför söker vi dig som arbetar bra med andra människor.

För att du ska trivas hos oss

Du ska ha relevant högskoleutbildning inom digital kommunikation, webbstrategi ,webbproduktion interaktionsdesign eller liknande. Kunskaper om Episerver är meriterande. Som person är du lösningsinriktad, konstruktiv, med förmåga att prioritera samt har lätt för att samarbeta. Uppdraget kräver god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Du kan arbeta självständigt samtidigt som du är lyhörd för omgivningens behov. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och strävar efter mångfald och jämställdhet. B-körkort är ett krav.

Så här gör du om du är intresserad

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Energikontorets verksamhetsledare Carlos Pettersson, tfn 072-554 58 41, eller Therese Silvander, projektledare hållbart resande & transporter, tfn 072-204 06 23. Sista ansökningsdag är den 2017-01-29. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Projektkommunikatör- hållbart resande Tillbaka till lediga jobb