Lediga jobb, Tågchef

Tågchef

Jönköpings Länstrafik/Trafikavdelningen

Vill du anta utmaningen och vara med och utveckla tågtrafiken i Jönköpings län?

Trafikavdelningen på Jönköpings Länstrafik har som huvuduppgift att utveckla och driva kollektivtrafiken i Jönköpings län. Tågtrafiken är en viktig del av vår verksamhet och vi strävar efter att fördubbla tågresandet till 2025. Vår ambition är att leverera en tågtrafik av god kvalitet med en hög kundnöjdhet, vilket ställer stora krav på oss som organisation. All trafik är upphandlad och verksamheten kommer att utvecklas mycket de närmaste åren och därför söker vi nu en

Tågchef

med ett affärsansvar för hela Krösatågssystemet i södra Sverige och för övrig tågtrafik i Jönköpings län.

Vi erbjuder dig

Som är en trygg och stabil ledare med ett genuint intresse för samhällsutveckling en ny spännande tjänst där du har stora möjligheter att påverka tågtrafiken för decennier framöver.

Du kommer att ha affärsansvaret för Krösatågstrafiken, vilket omfattar både trafikdriften och underhållet. Därtill har du driftsansvaret för tågtrafiken som berör Jönköpings län vilket omfattar Västtågen, Östgötapendeln och Kust till kustbanan.

Du kommer till ett starkt team med positivt klimat där vi samarbetar och stöttar varandra i det dagliga arbetet.

Det här får du arbeta med

Du har affärsansvar för hela Krösatågssystemet i södra Sverige och för övrig tågtrafik i Jönköpings län, vilket innefattar både personal - och budgetansvar.

Målen de närmaste åren är att genomföra ett antal upphandlingar och medverka i större projekt. Det innebär att du kommer att slutföra pågående Krösatågsupphandling och medverka under etableringsfasen så att trafikstarten blir bra i till december 2018. I det ingår sannolikt att skaffa en ny fordonsflotta med tillhörande underhåll och driva processen för upphandlingsarbetet. Det innefattar sannolikt även medverkan i projekt för ny tågdepå.

Arbetet innebär mycket kontakter både internt och externt, främst med kommuner, angränsande län, Trafikverket, Transitio, olika tågoperatörer och underhållsleverantörer. Du kommer även att vara föredragande i olika forum, för både tjänstemän och politiker.

Vi söker dig som har

relevant högskoleutbildning alternativt som har motsvarande erfarenhet av likartad tjänst. Arbetserfarenheten bör i så fall omfatta minst 5 år i likartad befattning.

Erfarenhet av järnvägstrafik och/eller kollektivtrafik i minst 5 år. Du är kostnadsmedveten och måste ha erfarenhet av offentlig upphandling alternativt ha varit projektledare i större komplexa projekt.

För att du ska trivas hos oss

Behöver du kunna lyfta blicken, se helheten och tänka långsiktigt. Vi vill att du tar ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för våra olikheter.

För att lyckas i ditt arbete behöver du förutom att ha kundfokus även vara en analytisk, mål- och resultatorienterad, stabil och uthållig ledare och ha god social förmåga vilket innebär att som person är du affärsmässig och lösningsorienterad samt tar ansvar för dina relationer.

Önskvärt är att du är bosatt inom pendlingsavstånd till Jönköping.

Körkort krävs. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift. Arbetet innebär en hel del resor framförallt inom Sverige men det förekommer även utlandsresor.

Omfattning

Tjänsten är tillsvidare på heltid med start så snart som möjligt enligt ök.

Så här gör du om du är intresserad

Sista ansökningsdag är den 30 april. Har du frågor är du välkommen att kontakta Christine Leppänen, trafik- och planeringschef tfn. 070-343 82 09. Fackliga företrädare för Sveriges Ingenjörer är Mikael Kopp tfn.010-241 56 01, Vision Thomas Adelöf tfn. 010- 241 55 11. Välkommen med din ansökan. Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Tågchef Tillbaka till lediga jobb