Lediga jobb, Chef för Tranås, Eksjö och Vetlanda Folktandvård

Chef för Tranås, Eksjö och Vetlanda Folktandvård

Folktandvården Region Jönköpings län

Folktandvården är en delverksamhet inom Region Jönköpings län. Folktandvården har det yttersta ansvaret för tandvård inom regionen och arbetar för att ge regionens invånare bästa möjliga munhälsa.

Inom Folktandvården finns 26 allmäntandvårdskliniker och specialisttandvård bedrivs vid Odontologiska Institutionen inom åtta olika specialistområden.

Vi ser mångfald som en styrka och är något vi eftersträvar på alla våra arbetsplatser. Våra medarbetares bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar vår verksamhet.

Vill du veta mer om Folktandvården, Region Jönköpings län läs mer på vår webbplatswww.rjl.se/folktandvarden

Detta ledaruppdrag är nytt i organisationen och det innebär att du är chef över tre folktandvårdskliniker. Du kommer få en unik möjlighet att vara med och forma din tjänst och utveckla klinikernas verksamhet.

Din arbetsplats

Folktandvården leds av en tandvårdsdirektör. Inom allmäntandvården finns tre verksamhetschefer. Dessa ansvarar för var sitt geografiska område och du kommer rapportera till en av dem.

Tranås, Eksjö och Vetlanda Folktandvård ingår tillsammans med ytterligare fem kliniker i verksamhetsområde öster. Idag är det cirka 50 medarbetare på de tre klinikerna och framåt kommer vi att växa ytterligare.

På varje klinik finns en klinikkoordinator som du har ett tätt samarbete med. Ni utgör tillsammans klinikledningen. Klinikkoordinatorn ansvarar bland annat för schemaläggning och att den dagliga verksamheten flyter.

Klinikledningarna i området träffas en gång i månaden på områdesmöte tillsammans med verksamhetschefen. Fyra gånger per år träffas samtliga klinikchefer i hela Folktandvården.

I tjänsten finns det full tillgång till stödfunktioner såsom Ekonomiavdelning, HR-avdelning, Kommunikations- och marknadsavdelning och IT-avdelning.

Ditt uppdrag

Tillsammans med din klinikkoordinator leder du och utvecklar såväl människor som kliniker. Du ansvarar för personal- och ekonomifrågor, utvecklings- och förändringsarbete samt verksamhetsplanering och uppföljning.

Som chef driver du klinikerna enligt Folktandvårdens mål och värdegrund.

Du är också delaktig i Folktandvårdens övergripande utvecklingsarbete där målet är att skapa bästa möjliga munhälsa för regionens invånare.

Din kompetens

Vi söker dig som är stabil och känner dig trygg i dig själv, vilket resulterar i att du självständigt kan fatta beslut. Du har ett genuint intresse för ledarskap, genom vilket du leder, motiverar och förser dina medarbetare med de befogenheter som krävs för att nå gemensamma mål. Som ledare har du förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Du är tydlig och lösningsorienterad.

Gott samarbete är viktigt för dig och du hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Ditt arbete planerar och strukturerar du effektivt för att på så vis nå mål och hålla tidsramar. Din kommunikation är tydlig och du är mån om att stämma av förväntningar samt säkerställa att ditt budskap nått fram.

Du är en naturlig ledare som är både operativ och strategisk. Du är van vid förändringar och trivs med att arbeta nära verksamheten. För att lyckas i rollen krävs förmåga att fatta beslut, se möjligheter och ha en öppen attityd.

Du har erfarenhet av ledarskap från tidigare arbete.

Vi välkomnar sökande med akademisk eller annan lämplig utbildning. Odontologisk utbildning är inte ett krav utan det väsentliga är att du är en god ledare.

Körkort är ett krav eftersom tjänsten innebär resande inom regionen.

Omfattning

Anställningen som klinikchef är tidsförordnad på 3-5 år och på heltid.

Tillträde efter överenskommelse.

Frågor och ansökan

Fackliga kontaktpersoner för VISION Ann Svenningsson, 0371-58 41 70, för SRAT Kerstin Karlsson, 036-32 36 25 och för Tjänstetandläkarna Eine Ståhl, 036-32 46 21.

För mer information kontakta Ivan Madunic, 0705-32 08 16, eller Ida Brage, 0730-32 20 86, på INTEND AB som vi samarbetar med i denna rekrytering.

Välkommen att söka tjänsten viawww.intendab.com senast 30 april 2017.

Vi undanber oss samtal från CV- och annonssäljare.

Sök jobbet som Chef för Tranås, Eksjö och Vetlanda Folktandvård Tillbaka till lediga jobb