Lediga jobb, Senior projektledare

Senior projektledare

Område strategiskt ledningsstöd

I modern verksamhetsutveckling är IT en viktig och naturlig del av verksamheten, och i takt med att verksamheten utvecklas ökar också behovet av, och insatserna för, IT-utveckling. Den ökande digitaliseringen av vårt samhälle i stort medför att kraven ökar i regionen på att IT-centrum ska tillhandahålla ändamålsenliga, snabba och säkra IT-lösningar med hög tillgänglighet för såväl verksamhet som medborgare, i en allt snabbare takt. IT-centrum är därför inne i ett nödvändigt och omfattande förändringsarbete såväl strukturellt, metodmässigt som kompetensmässigt.

Vi söker

Vi söker nu en senior projektledare som ska förstärka IT-centrums projekt- och förvaltningskontor (PoF), som ingår organisatoriskt i det strategiska ledningsstödet. Huvuduppdragen för PoF är att samordna, stödja, förbättra och vidareutveckla projekt- och förvaltningsarbetet på IT-centrum. Du ska ha många års erfarenhet av projektledning av stora, komplexa IT-projekt och/eller förvaltningsledning inom IT. Då vi har en mycket omfattande projektverksamhet är erfarenhet eller utbildning i portföljstyrning önskvärd. Vårt arbete utvecklas hela tiden, vi ser därför helst att du har kunskap i förändringsledning och agila arbetsmetoder. Har du varit mentor för andra projektledare är det meriterande. Tjänsten är en tillsvidaretjänst, heltid.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du vara med och forma och vidareutveckla såväl PoF-kontoret som projekt- och förvaltningsarbetet. Vi har ett gott samarbete inom teamet i PoF och tillsammans med övriga ledare och medarbetare på IT-centrum arbetar vi med ständiga förbättringar och har som mål att bli Sveriges bästa IT-avdelning.

Det här får du arbeta med

Som medarbetare på vårt PoF-kontor kommer du bland annat få arbeta med metoder, processer och arbetssätt som rör projekt- och förvaltningsarbetet men även samordna och följa upp alla de projekt som ingår i projektportföljen. Du samordnar och utbildar i den agila arbetsmetodiken i förvaltningsgrupperna. Du kommer att vara en stödfunktion för vår ledning i förstudier, projekt och förvaltning och även göra projektutvärderingar. En stor del av arbetet innebär att coacha, stötta och kompetensutveckla våra projektledare och förvaltningsledare. Du kommer vara en viktig spelare för vidareutvecklingen av vår portföljstyrning.

För att du ska trivas hos oss

Det är av stor vikt att du har mycket god social kompetens med god samarbetsförmåga och kan få med dig andra på ett positivt och konstruktivt sätt. Du är en lagspelare som tänker strategiskt, är självgående, ansvarstagande, strukturerad och har en god förmåga att följa upp och se till att saker blir gjorda. För att du ska trivas hos oss så behöver du även ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, vara tydlig i din kommunikation och gilla utmaningar.

Så här gör du om du är intresserad

För mer information kontakta ansvarig chef för PoF-kontoret, Lotta Gustafsson på tel. 0703-69 39 40 eller Anders Permeklev 0703-73 28 90, projektledare på PoF-kontoret. Facklig företrädare för Vision är Anna Flodin på tel 036-32 42 97 och för SACO Pekka Sirviö Strandrot 036-32 65 54. Vill du arbeta med spännande arbetsuppgifter i en dynamisk IT-miljö? Välkommen med din ansökan via länken nedan senast 2017-04-30.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Senior projektledare Tillbaka till lediga jobb