Sommarjobba inom sjukhusen

Sommarjobba på sjukhusen i Region Jönköpings län
Sommarjobba på sjukhusen i Region Jönköpings län Foto: Johan Avby

Under sommaren kan du sommarjobba på något av regionens tre sjukhus i Eksjö, Jönköping och Värnamo. I sjukhusens olika verksamheter behövs du som är biomedicinsk analytiker, laboratorieassistent, röntgensjuksköterska, sjuksköterska, barnmorska, undersköterska, skötare, underläkare, vårdadministratör och läkarsekreterare. Välkommen med din ansökan och en spännande sommar i Region Jönköpings län.

Ni behövs i verksamheterna

Biomedicinsk analytiker/laboratoriebiträde

Legitimerad biomedicinsk analytiker. Studerande till biomedicinsk analytiker som minst har avslutat termin två till sommaren kan jobba som laboratoriebiträde.

Röntgen

Legitimerad röntgensjuksköterska med inriktning diagnostik, radiologi eller medicinsk bildvetenskap. Studerande till röntgensjuksköterska kan jobba som biträden/undersköterska inom röntgen.​

Sjuksköterskor/barnmorskor

Grundutbildade sjuksköterskor samt barnmorskor och sjuksköterskor med specialistutbildning inom till exempel intensivvård eller psykiatri. Anställningarna kan påbörjas från och med januari. Det finns stora möjligheter till förlängning och tillsvidareanställning.

Undersköterskor/skötare

Undersköterskeutbildade eller sjuksköterskestudenter som har avslutat termin fyra till sommaren kan sommarjobba som undersköterska.

Underläkare

Läkarstudenter som har avslutat termin nio till sommaren  kan sommarjobba som underläkare.

Vårdadministratörer/läkarsekreterare

Vårdadministratörsstudenter som har avslutat termin två (läst/klarat relevanta kurser) till sommaren kan sommarjobba som läkarsekreterare.

Störst chans till jobb

Du har störst chans att få sommarjobb om du kan arbeta hela sommaren. Kan du inte arbeta hela sommaren har du även möjlighet att söka en av semesterperioderna.

Vänta inte med din ansökan

Eftersom urval, intervjuer och tillsättning av vikariaten sker löpande vill vi gärna ha din ansökan så snart som möjligt.

Sök sommarjobb inom sjukhusen i Eksjö, Jönköping och Värnamo

Du ansöker till sommarjobben inom Höglandssjukhuset i Eksjö, Länssjukhuset Ryhov Jönköping och Värnamo Sjukhus via webbplatsen lediga jobb.
Lediga jobb, Region Jönköpings län

Vanliga frågor om att sommarjobba på sjukhusen

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi får från er som söker sommarjobb. Har du andra frågor är du alltid välkommen att kontakta någon av HR-konsulterna.

Vad händer med min ansökan? 

Din ansökan registreras och vidarebefordras till en eller flera enhetschefer i verksamheterna som efter bedömning tar kontakt med dem som anses lämpliga för respektive arbetsplats.

När får jag besked?

Vissa verksamheter är klara med sin semesterplanering och kan ge besked om arbete redan i mars, andra är inte klara förrän i april/maj. Detta innebär att det kan dröja ett tag innan du hör ifrån någon enhetschef.

Kan man arbeta hos er utan utbildning? 

I första hand anställs vikarier som har den utbildning eller erfarenhet som efterfrågas. I andra hand anställs vikarier som saknar utbildning men varit anställda hos oss tidigare somrar.

Om jag inte har haft något arbete tidigare vad ska jag då ta med för erfarenheter i ansökan? 

Det är viktigt att tala om vilken utbildning du går samt arbetslivserfarenhet. Detta gör att vi lättare kan matcha dig med de arbeten som finns.