Besöka Jönköpings län

Blond kvinna i röd jacka är ute i naturen.

Är du på väg till våra trakter? Då är du i gott sällskap. Varje år görs nära 1,5 miljoner övernattningar på hotell, vandrarhem och campingar i länet. De flesta kommer för att besöka företag, mässor eller andra evenemang. En del lockas av naturen, andra kommer för att tävla i idrott.

Ett besöksmål kan vara hur litet som helst men ändå bli en upplevelse i världsklass. I Jönköpings län hittar du många, både små och stora besöksmål, som håller den klassen.

Museer, mässor, kyrkor, skidbackar, golfbanor, teatrar, konserter, ridturer. Här finns något för alla smaker. Men det främsta besöksmålet är nog naturen i sig.

I länet finns 200 mil vandringsleder som gör naturen tillgänglig och bjuder på både upplevelser, vackra vyer och motion. 70 mil av dessa kallas Smålandsleden och uppfyller kriterier för tillgänglighet till allmänna kommunikationsmedel och närhet till övernattningsställen. Region Jönköpings län är huvudman för vandringslederna. På Smålandsledens webbplats hittar du information och kartor. 

Smålandsledens webbplats 

Vill du veta vad som är på gång i Jönköpings län just nu? Besök www.visitsmaland.se(Extern länk).