Leva i Jönköpings län

Människor i olika åldrar sitter vid en sjö
Foto: Johan W Avby

Ska du trivas och känna dig riktigt hemma ställer det stora krav på den ort du väljer att bosätta dig på. I vår region är det lätt att förverkliga drömmar – stora som små.

I Jönköpings län hittar du en hemkänsla, oavsett om du vill bo på landet, i stan eller någonstans mitt emellan. Här finns relativt många samhällen fördelade över en stor yta. Tack vare välutvecklade kommunikationer fungerar detta utmärkt – inom regionen och självklart även med omvärlden runt omkring.

Hög sysselsättning och låga sjuktal

I Jönköpings län är det privata småföretagandet offensivt och vi ligger bra till i ”må-bra-statistiken” med hög sysselsättning och låga sjuktal. Här hittar du välbehövlig balans mellan fritid och arbetstid.

Brett föreningsliv och rikt kulturliv

Jönköpings län har ett brett föreningsutbud som ger upphov till mycket positiv energi för många. Till största delen drivs all denna verksamhet ideellt.

Kulturutveckling är en stark motor för alla funktioner i samhället, oavsett om det gäller industri, sjukvård, utbildning, äldreomsorg eller förvaltning. Utan kultur stannar kreativiteten och i Jönköpings län står vi allt annat än stilla. Kulturhuset Spira i Jönköping är en stolt arena för många typer av kulturella upplevelser.