Pressinbjudan 18 november 2016: Elfordonspool för den förtätade staden

Välkommen till pressträff på fredag 18 november klockan 10.30–11.30 när vi presenterar det unika projektet GoMate – Diversifierad elfordonspool för den förtätade staden.

Luftkvalitet och trängsel, den förtätade staden har flera utmaningar att hantera.

Nu presenterar Energikontor Norra Småland sitt senaste projekt; GoMate – diversifierad elfordons­pool för den förtätade staden.

Det här är ett unikt demonstrationsprojekt i två av Jönköpings nyaste bostadsområden som kan bli en modell för framtidens stadsplanering. De som bor i området erbjuds en hel palett av klimatanpassade elfordon för varje tänkbart behov – utan att själv behöva äga fordonen.

Elfordonspool

Konceptet med elfordonspool kopplat till boenden i två förtätningsområden, Munksjöstaden och Strandängen, kommer att testas och utvärderas. Målet är en utvecklad poollösning som är enkel att införa och kan skötas på plats. Den möter särskilda behov, inte minst i städer utanför storstadsområdena.

Samarbetspartners

I detta projekt arbetar Energikontor Norra Småland tillsammans med VTI (Statens väg- och trans­portforskningsinstitut), Energimyndigheten, Trafikverket, Tolust Exploaterings AB, Riksbyggen, Vätterhem, Abloc och Jönköpings kommun.

Medierna är välkomna!

Tid: 18 november 2016, klockan 10.30–11.30
Plats: VY Skybar och konferens, Vaggerydsgatan 1, Jönköping

På pressträffen deltar representanter från alla utom Energimyndigheten, Riksbyggen och Jönkö­pings kommun.

Kontakt

Therese Silvander
projektledare Energikontor Norra Småland
072-204 06 23

Åsa Aretun
forskningschef VTI samt projektledare för GoMate
013-20 40 34