Pressinbjudan: Höglandets psykiatrivecka firar 10 år

14–18 november 2016 är det dags för Höglandets psykiatrivecka, en vecka som i år arrangeras för tionde gången! Här erbjuds patienter, närstående, medarbetare i sjukvården samt allmänheten ett stort utbud av föreläsningar, i år på temat ”Livets resa”.

– Livets resa går aldrig rakt. Alla kan drabbas av psykisk ohälsa, och den röda tråden i psykiatriveckan är att sprida hopp – det finns hjälp att få, säger Sandra Mulaomerovic, överläkare vid psykiatriska kliniken på Höglandssjukhuset Eksjö, och med i arbetsgruppen för psykiatriveckan.

Under psykiatriveckan berörs en rad områden som förståelse och stöd, hjälp, självhjälp och egenvård, återhämtning samt brukarinflytande och delaktighet.

– Vi har ett mycket bra program i år som sträcker sig över hela livet. Vi har till exempel föreläsning om stigmatisering. Det ska inte vara jobbigare att drabbas av depression än benbrott, men där har vi fortfarande mycket kvar att jobba med, säger Emily Bjerker, vårdenhetschef på öppenpsykiatriska mottagningen i Nässjö, och med i arbetsgruppen.

Välkomna!

Media är välkomna att träffa Sandra Mulaomerovic och Emily Bjerker som kan berätta mer om vad årets psykiatrivecka på Höglandet innehåller.

Tid: Onsdag 9 november 2016, klockan 09.00

Plats: Remiss- och bedömningsenheten, psykiatriska kliniken, hus 34, Höglandssjukhuset, Eksjö.

Kontakt

Sandra Mulaomerovic
överläkare
0381-356 67
070-295 62 55
sandra.mulaomerovic@rjl.se  

Emily Bjerker
vårdenhetschef
0380-35 36 23
emily.bjerker@rjl.se