Internatboende och fritid

Bilden visar några av internathusen utifrån.
Bilden visar några av internathusen utifrån.Elever i allrumElever i allrumElever i elevboendeDusch i elevboendeSolnedgång vid internatFritidspersonalen på Tenhults naturbruksgymnasium.

Att bo hemifrån är spännande! Det är inte bara ett perfekt sätt att få många nya vänner, utan också ett sätt att mogna och lära sig att ta ansvar.

Elevrummen

Internatet på Tenhults naturbruksgymnasium består av elva hus med plats för drygt 80 elever. I varje hus finns sju elevrum, ett gemensamt allrum med pentry, toaletter, duschar, tvättmaskin, torktumlare, stryk- och torkrum. Elevrummen är möblerade med säng, bokhylla, skrivbord, stol och garderober. Du får gärna inreda och göra ditt rum mer personligt och hemtrevligt om du vill. I anslutning till internatet finns också en gemensam fritidslokal där vi brukar ha olika aktiviteter och kvällsfika. 

Hyreskostnad

Typ av rum

Boendepris/person och månad

Enkelrum

3 800 kr

Delat rum
(endast om enkelrum ej kan erbjudas)

3 100 kr

I hyran ingår frukost, kvällsmat och kvällsmacka samt eftermiddagsfrukt. Utöver detta har du möjlighet att köpa för- och eftermiddagsfika till en mycket låg kostnad. Pris för lunch tillkommer men bekostas av din hemkommun. Kontakta din hemkommun för mer information.

Naturligtvis får du och dina kompisar gärna laga egen mat och fika i ert allrum. Alla måltider serveras i skolmatsalen, förutom kvällsmackan som serveras i fritidslokalen.

Skolans fritidsledare ansvarar för boendet och för att alla elever som bor på internatet har en trygg boendemiljö. 

Öppet söndag–fredag

Internatet är öppet söndag kväll till fredag eftermiddag. Under denna tid finns fritidsledare på plats fram till klockan 03.00 på natten. 

Din fritid

Det som händer utanför skoltiden är också viktigt för studieresultatet. Vi vill att du ska få en rolig och minnesvärd tid på internatet och våra fritidsledare arbetar hårt för att du ska trivas och ha kul här hos oss. Fritidsledarna ser bland annat till att det finns någon aktivitet varje kväll. Aktiviteterna varierar från filmkvällar, bakning, idrottsturneringar till badresor, biobesök, vintersport, grillkvällar, shoppingturer. Vi erbjuder också mekar-, djurvårds-, stall- och ladugårdskvällar. Ibland åker vi iväg på lite längre resor som exempelvis till Ullared och Liseberg. Som internatelev har du stor möjlighet att påverka dessa aktiviteter och komma med fler förslag. Naturligtvis är det positivt om du engagerar dig i någon förening eller aktivitet utanför skolan också. 

Inackorderingstillägg  

Om du har lång eller krånglig resväg till skolan kan du söka inackorderingstillägg. Bidraget söker du i din hemkommun. Hur mycket du får i inackorderingstillägg varje månad varierar beroende på hur långt det är mellan ditt hem och skolan. Kontakta din hemkommun för mer information. 

Ansök om plats

Från och med att du får ditt preliminära antagningsbesked har du möjlighet att ansöka om plats på skolans internat.

Fyll i nedan anmälningsformulär!

I början av juli skickar vi ut ett brev till alla som blivit antagna till våra utbildningar. Bifogat finns också ett boendekontrakt som vi önskar att du som ansökt om internatboende, fyller i. Alla som är berättigade till boende kommer att erbjudas plats.

Inkvarteringen på internatet sker kvällen innan skolan startar i augusti. Du och dina föräldrar/vårdnadshavare kommer också att kallas till ett informationsmöte samma kväll där våra fritidsledare presenterar sig och bjuder på fika samt går igenom ordningsregler och boendekontraktet. Datum och tider står i brevet!

Anmälningsformulär för internatboende

Obs! när du fyllt i formuläret och tryckt på sänd, skrolla ner på sidan igen för att se så att formuläret skickats iväg.

OBS! NÄR DU FYLLT I FORMULÄRET OCH TRYCKT PÅ SÄND, SKROLLA NER PÅ SIDAN IGEN FÖR ATT SE SÅ ATT FORMULÄRET ÄR RÄTT IFYLLT OCH SKICKATS IVÄG.