Nyheter från Tenhults naturbruksgymnasium

Informationsmöte om AUB Trädgårdsutbildning 23/4

I förgrunden en man i trädgården på Tenhults naturbruksgymnasium som klipper en häck och i bakgrunden skymtar ytterligare några personer som arbetar i trädgården.

Välkommen till informationsmöte 23 april om arbetsmarknadsutbildning Trädgård på Tenhults naturbruksgymnasium!

Öppet Hus & Kosläpp 5 maj

Kor som gör krumsprång när de släpps ut på grönbete.

Välkommen till Öppet Hus & Kosläpp på Tenhults naturbruksgymnasium lördagen den 5 maj! En rolig och fartfylld dag för alla åldrar!

Sommarläger 2018

Fotocollage bestående av fyra bilder. Längst upp till vänster tittar två pojkar ut från förarhytten på en hjullastare. Uppe till höger står två pojkar och två kalvar ute i en hage. Nere till vänster håller en flicka en chinchilla i handen. Nere till höger sitter en flicka med en majsorm i famnen.

Missa inte att anmäla dig till sommarens läger på Tenhults naturbruksgymnasium!

Klartecken för nytt stall på hästanläggningen Riddersberg

Ritning på nya stallet på Tenhults naturbruksgymnasiums hästanläggning i Riddersberg.

Nu har Tenhults naturbruksgymnasiums fått klartecken för att bygga ett helt nytt och modernt stall på skolans hästanläggning i Riddersberg. Går allt enligt planerna kommer det nya stallet att stå klart redan under nästa vinter.

Djurvårdare för en dag – aktivitet för högstadieelever

Närbild på händer som håller i en skäggagam.

För dig som snart ska välja gymnasium och som gillar djur... Missa inte att anmäla dig till DJURVÅRDARE FÖR EN DAG på Tenhults naturbruksgymnasium!

Vuxenutbildningar inom trädgård

Glada vuxenelever inom trädgårdsutbildningen på Tenhults naturbruksgymnasium.

Drömmer du om att jobba inom trädgårdsbranschen? Nu är det hög tid att söka till Tenhults naturbruksgymnasiums vuxenutbildningar inom trädgård!

Viktig info till dig med anläggningskort till Riddersbergs ridhus

Bilden föreställer en stort rött häststall som finns på Tenhults naturbruksgymnasiums hästanläggning Riddersberg.

Under 2018 kommer tillgången till Tenhults naturbruksgymnasiums ridhus på hästanläggningen Riddersberg att vara begränsad på grund av planerad byggnation av ett nytt häststall. Skolans nuvarande stall kommer då att rivas och ett nytt stall uppföras på samma plats.

Gymnasievalet 2018

Elever och lärare tittar på en vägvisare med skyltar över olika yrken inom gröna näringar.

Viktig information, datum och tider inför ditt gymnasieval! Du vet väl om att du har möjlighet att söka till Tenhults naturbruksgymnasium oavsett vart du bor! Vi har samverkansavtal med alla kommuner i Jönköpings län, men även om du bor utanför länet kan du söka till vår skola via frisök!

Forskningsprojekt: Framgångsfaktorer i undervisning

Therese Magnfält, hästlärare på Tenhults naturbruksgymnasium, Katarina Haraldsson vetenskaplig ledare på FoUrum utbildning Region Jönköpings län och Åsa Hirsh, lektor i pedagogik och arbetar med forskning vid Jönköping University.

Under tre års tid kommer ett forskningsteam att studera Tenhults naturbruksgymnasiums undervisning i ett projekt om framgångsfaktorer i undervisning.