Nyheter från Tenhults naturbruksgymnasium

Vi söker en driftledare

Grön traktor som ensilerar gräs ute på fälten.

Som driftledare på Tenhults naturbruksgymnasium ansvarar du för skolans skoljordbruk, som innefattar mjölk- och köttproduktion, samt tillhörande växtodling på 250 ha. Du ingår i skolans ledningsgrupp och har dessutom personalansvar för skolans instruktörer.

Klartecken för nytt stall på hästanläggningen Riddersberg

Ritning på nya stallet på Tenhults naturbruksgymnasiums hästanläggning i Riddersberg.

Nu har Tenhults naturbruksgymnasiums fått klartecken för att bygga ett helt nytt och modernt stall på skolans hästanläggning i Riddersberg. Går allt enligt planerna kommer det nya stallet att stå klart redan under nästa vinter.

Öppen skola för dig som ska välja gymnasium

Kollage med bilder på djur och elever från Tenhults naturbruksgymnasium.

Är du nyfiken på Tenhults naturbruksgymnasium, vill veta mer om våra gymnasieutbildningar och se och uppleva skolan på nära håll? Då är ÖPPEN SKOLA det perfekta tillfället att besöka oss!

Djurvårdare för en dag – aktivitet för högstadieelever

Närbild på händer som håller i en skäggagam.

För dig som snart ska välja gymnasium och som gillar djur... Missa inte att anmäla dig till DJURVÅRDARE FÖR EN DAG på Tenhults naturbruksgymnasium!

Vuxenutbildningar inom trädgård

Glada vuxenelever inom trädgårdsutbildningen på Tenhults naturbruksgymnasium.

Drömmer du om att jobba inom trädgårdsbranschen? Nu är det hög tid att söka till Tenhults naturbruksgymnasiums vuxenutbildningar inom trädgård!

Viktig info till dig med anläggningskort till Riddersbergs ridhus

Bilden föreställer en stort rött häststall som finns på Tenhults naturbruksgymnasiums hästanläggning Riddersberg.

Under 2018 kommer tillgången till Tenhults naturbruksgymnasiums ridhus på hästanläggningen Riddersberg att vara begränsad på grund av planerad byggnation av ett nytt häststall. Skolans nuvarande stall kommer då att rivas och ett nytt stall uppföras på samma plats.

Gymnasievalet 2018

Elever och lärare tittar på en vägvisare med skyltar över olika yrken inom gröna näringar.

Viktig information, datum och tider inför ditt gymnasieval! Du vet väl om att du har möjlighet att söka till Tenhults naturbruksgymnasium oavsett vart du bor! Vi har samverkansavtal med alla kommuner i Jönköpings län, men även om du bor utanför länet kan du söka till vår skola via frisök!

Forskningsprojekt: Framgångsfaktorer i undervisning

Therese Magnfält, hästlärare på Tenhults naturbruksgymnasium, Katarina Haraldsson vetenskaplig ledare på FoUrum utbildning Region Jönköpings län och Åsa Hirsh, lektor i pedagogik och arbetar med forskning vid Jönköping University.

Under tre års tid kommer ett forskningsteam att studera Tenhults naturbruksgymnasiums undervisning i ett projekt om framgångsfaktorer i undervisning.

Organisationsförändring från 1 augusti

Tenhults naturbruksgymnasiums verksamhetschef Ola Lundmark och rektor Anna Rosén.

Från och med 1 augusti genomförs flera organisationsförändringar på Tenhults naturbruksgymnasium. Skolans verksamhetschef Ola Lundmark kommer att ägna mer tid åt övergripande frågor och verksamhetens utveckling, och Anna Rosén tar över rektorskapet för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan och blir därmed pedagogisk ledare för Tenhults naturbruksgymnasium.