Nyheter från Tenhults naturbruksgymnasium

Inspirationsdag för ridlärare

Fyra hästar och ryttare från Tenhults naturbruksgymnasium uppställda på rad ute på ett fält.

Välkommen till en fullspäckad inspirationsdag för ridlärare på Tenhults naturbruksgymnasium den 24 april!

Prova-på Djurvårdare för en dag

Händer som håller i en skäggagam på Tenhults naturbruksgymnasium.

För dig som snart ska välja gymnasium och som gillar djur... Missa inte att anmäla dig till vår kostnadsfria prova-på-dag DJURVÅRDARE FÖR EN DAG på Tenhults naturbruksgymnasium!

Sommarläger för högstadieelever

Fotocollage bestående av fyra bilder. Längst upp till vänster tittar två pojkar ut från förarhytten på en hjullastare. Uppe till höger står två pojkar och två kalvar ute i en hage. Nere till vänster håller en flicka en chinchilla i handen. Nere till höger sitter en flicka med en majsorm i famnen.

Missa inte att anmäla dig till sommarens läger på Tenhults naturbruksgymnasium!

Gymnasievalet 2017

Vägstolpe med skyltar som pekar mot olika yrken.

Viktig information, datum och tider inför ditt gymnasieval! Du vet väl om att du har möjlighet att söka till Tenhults naturbruksgymnasium oavsett vart du bor! Vi har samverkansavtal med alla kommuner i Jönköpings län, men även om du bor utanför länet kan du söka till vår skola via frisök!

Landsbygdens Sommarmöte 2017

Den 26 augusti står Tenhults naturbruksgymnasium som värd för Landsbygdens Sommarmöte – något som vi är mycket glada och stolta över!

Elever ”gör skillnad” på Tenhults naturbruksgymnasium

Prideflagga med skelett och texter för att uppmärksamma allas lika värde.

En specialgjord Prideflagga för att uppmärksamma allas lika värde, kreativ insamling till Världsnaturfonden, tänkvärda ord om godhet och att göra skillnad, hjälp med rengöring av lunchrum och kontor, ordning-och-reda-insatser på skolans hästanläggning, uppmärksammande av det naturliga med mens, utdelning av pepparkakor, godis och glögg är bara några av de kreativa insatser som avgångseleverna på Tenhults naturbruksgymnasium bidrog med för att ”göra skillnad” på skolan under en dag.

Tenhults naturbruksgymnasium examinerar 13 trädgårdselever

Några av Tenhults naturbruksgymnasiums vuxenelever arbetar i skolans trädgård.

Sedan i januari har Tenhults naturbruksgymnasium, i samverkan med Arbetsförmedlingen och Hushållningssällskapet i Kalmar/Kronoberg, genomfört en arbetsmarknadsutbildning som vänder sig till nyanlända och långtidsarbetslösa. På fredag 28 oktober är det dags för deras examen.

Tenhults elever deltar på Elmia Scandinavian Horse Show

Elmia Scandinavian Horse Show logotyp.

Den 26–30 oktober är det premiär för Elmia Scandinavian Horse Show i Jönköping, ett hästevenemang som bjuder på stora nationella tävlingar i både hoppning och dressyr, auktioner, shower och mycket mer.