Nyheter från Tenhults naturbruksgymnasium

Vi söker en djurvårdslärare

Två sköldpaddor som betar gräs ute på en gräsmatta.

Tenhults naturbruksgymnasium söker en vikarierande lärare inom djurvård. Anställningen avser 50 % och kan med fördel kombineras med ett vikariat som instruktör på 20 %.

Information till dig som har anläggningskort till Riddersbergs ridhus

Bilden visar en vägskylt med texten Riddersberg.

Trots tidigare besked kommer ridhuset på Tenhults naturbruksgymnasiums hästanläggning att fortsätta vara öppet för dig med anläggningskort fram till nytt besked kommer. Kolla alltid Riddersbergs ridhuskalender för besked om annan aktivitet eller tillfällig stängning!

Studentdagen 15 juni 2018

Glada elever från Tenhults naturbruksgymnasium viftar med sina studentmössor under studentfotograferingen.

Fredagen den 15 juni springer våra avgångselever ut från Tenhults naturbruksgymnasium. Släkt och vänner är varmt välkomna att ta emot dem utanför skolans huvudentré cirka klockan 11.45! Studentflaken avgår efter klockan 12.00 från parkeringen vid djurvården.

Sommarläger 2018

Fotocollage bestående av fyra bilder. Längst upp till vänster tittar två pojkar ut från förarhytten på en hjullastare. Uppe till höger står två pojkar och två kalvar ute i en hage. Nere till vänster håller en flicka en chinchilla i handen. Nere till höger sitter en flicka med en majsorm i famnen.

Välkommen att anmäla dig till sommarens roliga läger på Tenhults naturbruksgymnasium! I år erbjuder vi LANTBRUKSLÄGER och DJURVÅRDARE FÖR EN DAG.

Djurvårdare för en dag – aktivitet för högstadieelever

Närbild på händer som håller i en skäggagam.

För dig som snart ska välja gymnasium och som gillar djur... Missa inte att anmäla dig till DJURVÅRDARE FÖR EN DAG på Tenhults naturbruksgymnasium!

Gymnasievalet 2018

Elever och lärare tittar på en vägvisare med skyltar över olika yrken inom gröna näringar.

Viktig information, datum och tider inför ditt gymnasieval! Du vet väl om att du har möjlighet att söka till Tenhults naturbruksgymnasium oavsett vart du bor! Vi har samverkansavtal med alla kommuner i Jönköpings län, men även om du bor utanför länet kan du söka till vår skola via frisök!

Forskningsprojekt: Framgångsfaktorer i undervisning

Therese Magnfält, hästlärare på Tenhults naturbruksgymnasium, Katarina Haraldsson vetenskaplig ledare på FoUrum utbildning Region Jönköpings län och Åsa Hirsh, lektor i pedagogik och arbetar med forskning vid Jönköping University.

Under tre års tid kommer ett forskningsteam att studera Tenhults naturbruksgymnasiums undervisning i ett projekt om framgångsfaktorer i undervisning.