Elever ”gör skillnad” på Tenhults naturbruksgymnasium

Prideflagga med skelett och texter för att uppmärksamma allas lika värde.

En specialgjord Prideflagga för att uppmärksamma allas lika värde, kreativ insamling till Världsnaturfonden, tänkvärda ord om godhet och att göra skillnad, hjälp med rengöring av lunchrum och kontor, ordning-och-reda-insatser på skolans hästanläggning, uppmärksammande av det naturliga med mens, utdelning av pepparkakor, godis och glögg är bara några av de kreativa insatser som avgångseleverna på Tenhults naturbruksgymnasium bidrog med för att ”göra skillnad” på skolan under en dag.

Inom ramen för kurserna i samhällskunskap och historia har eleverna i årskurs tre på Tenhults naturbruksgymnasium fått i uppdrag av sina lärare, Henrik Wallin och Joakim Brobäck, att i mindre grupper genomföra en aktion och på något sätt göra en positiv skillnad på skolan. Eleverna har också ombetts att dokumentera sin aktion via Instagram med hashtaggarna #göraskillnad och #tenhultsnbg.

Inspirerade av Raoul Wallenbergs gärning startade aktionen den 1 december klockan 08.15 och pågick under hela förmiddagen.

– Resultatet blev över förväntan, berättar Henrik Wallin, lärare i samhällskunskap. Det var fantastiskt att uppleva elevernas engagemang och den värme aktionen spred bland personal och elever på skolan.

Elevernas uppdrag fortsätter nu med att studera en historisk person som under 1900-talet gjort skillnad och påverkat det historiska förloppet och att i ett seminarium reflektera över denna person, den aktion man genomförde samt kopplingen till mänskliga rättigheter.

Har du frågor om aktionen och elevprojektet är du välkommen att kontakta ansvariga lärare:
Henrik Wallin, lärare i samhällskunskap 070-361 48 97
Joakim Brobäck, lärare i historia, 070-590 60 35