Informationsmöte om AUB Trädgårdsutbildning 23/4

I förgrunden en man i trädgården på Tenhults naturbruksgymnasium som klipper en häck och i bakgrunden skymtar ytterligare några personer som arbetar i trädgården.
Foto: Johan W Avby

Välkommen till informationsmöte 23 april om arbetsmarknadsutbildning Trädgård på Tenhults naturbruksgymnasium!

Måndagen den 23 april kl 13.30 berättar vi mer om vår kommande arbetsmarknadsutbildning inom trädgård som vänder sig till dig som är arbetslös eller som riskerar att bli arbetslös eller till dig som är nyanländ.  Du får inblick i hur arbetsmarknaden och framtidsmöjligheterna ser ut inom trädgårdsbranschen efter avslutad utbildning. Du får också träffa några arbetsgivare som behöver anställa personal till våren 2019! Mötet tar cirka 2 timmar och där behövs ingen föranmälan.

Samling: skolmatsalen i huvudbyggnaden.

Vägbeskrivning (googlemaps) till Tenhults naturbruksgymnasium Huskvarnavägen 28, Tenhult.(Extern länk)

Stor efterfrågan på utbildad personal inom trädgård

Just nu är det brist på utbildad personal inom trädgårdsbranschen i Jönköping. För att möta detta behov planerar vi att starta en arbetsmarknadsutbildning inom trädgård redan i maj 2018 på uppdrag av arbetsförmedlingen. Syftet med utbildningen är att öka dina möjligheter att få ett arbete inom trädgårdsbranschen. 

Om utbildningen

Vill du arbeta med växter, tycker om att arbeta utomhus och gillar att jobba med både huvudet och kroppen? Då kanske ett trädgårdsjobb skulle passa dig! På utbildningen får du kunskap om olika växter och du lär dig bland annat att odla, anlägga rabatter, lägga marksten, beskära träd och buskar, hantera trädgårdsmaskiner mm. Dessutom ingår praktik hos arbetsgivare. 

Mer information om Arbetsmarknadsutbildning Trädgård, Tenhults naturbruksgymnasium.

Generell information om arbetsmarknadsutbildningar på Arbetsförmedlingens webbplats.
(Extern länk)

Vid frågor kontakta din handläggare på Arbetsförmedlingen.

VARMT VÄLKOMMEN!