Stort intresse för folkdräkter och dräktsömnad, särskilt bland män!

Män i folkdräkt
Männen är klädda i traditionella folkdräkter från Visa härad, Tveta härad och Västbo härad i Jönköpings län. Foto: Folkdräktsmarknad.se

I helgen träffas ett antal personer för att sy dräktbyxor till folkdräkter. Kursen leds av Täpp Lars Arnesson. Det är extra roligt att av kursens sju deltagare är fem män, något som är ytterst ovanligt i slöjdsammanhang.

Kursledaren Täpp Lars Arnesson är något av en kändis i folkdräktsammanhang, han har nyligen medverkat i SVT:s serie ”Kalles sex liv”, där han får besök på sin fäbod av Kalle Zackari Wahlström. Täpp Lars har ett genuint kunnande i skinnhantverk, vilket gör honom till en inspirerande och efterfrågad kursledare. På den här kursen kommer deltagarna att sy i både skinn och tyg.

- Vi har arrangerat folkdräktmarknad under två år och insåg att intresset för folkdräkter var så mycket större än vi räknat med. Därför satsar vi nu på kurser och andra aktiviteter om folkdräkter, berättar Eva Landén utvecklare hemslöjd, kultur och utveckling Region Jönköpings län.

Det går nu att köpa en färdig, begagnad folkdräkt på www.folkdräktsmarknad.se(Extern länk). Webbplatsen drivs av Ola Depui, som finns på plats under kursen.