Flygtrafik

Ung kvinna som arbetar på flygplatsen. Hon står framför ett flygplan och har stora hörselskydd och reflextväst på sig.
Foto: Johan W Avby

Flygtrafiken är viktig för länets utveckling och tillväxt. Vi är på flera sätt engagerade i utvecklingen av Jönköping Airport.

Företagen i Jönköpings län finns i allt större utsträckning på en internationell marknad. Det ställer högre krav på tillgänglighet och effektiva transporter. Här har Jönköpings flygplats en viktig roll. Att underlätta för privatresenärer att ta sig ut i världen, och för världen att komma hit till oss, bidrar också till en stark utveckling och attraktivitet för länet.

Jönköpings flygplats har ett optimalt läge mitt i Skandinavien. Jönköping Airport AB ägs av Jönköpings kommun. Här finns reguljärtrafik till Stockholm, utrikeslinje till Frankfurt, direktcharter till populära semestermål samt frakt- och postflyg. Under somrarna är det populärt bland tyska turister att ta flyget direkt till Jönköping.

Vi ger finansiellt stöd till Jönköping Airport med ungefär 6 miljoner kronor per år. Vi stöttade också den nya flyglinjen Karlstad–Jönköping–Frankfurt genom att vara borgenär.

Jönköping Airports webbplats(Extern länk)