Nyheter

Nyheter

Nyheter från Energikontoret

Boka in Plusenergiforum

Logo PEF17

Den 18 oktober arrangerar Energikontor Norra Småland andra upplagan av Plusenergiforum.

Jönköping blir inte utan biogasproduktion

Här blir det biogas. Bild på toalett med dekal.

Efter beslutet från Rådhus AB att förorda en nedläggning av biogasproduktionen i Jönköping har en oro spridit sig kring bland annat vad som ska hända med det insamlade matavfallet. En stor folklig opinion har också väckts för att kommunen skall behålla biogasproduktionen och därmed fortsätta ta ansvar i klimatarbetet.

Nya kollegor på energikontoret

I mars i år startade Energikontor Norra Smålands projekt Hela RESAN. I måndags hade vi glädjen att hälsa två av tre nya kollegor välkomna; Erhan Tershani, kommunikatör och Lydia Olofsgård, biträdande projektledare. Den tredje personen, Hanna Olovsson, projektledare, börjar i juni.

Energilyftet seminarium i Tranås

energilyftet

Snart ska alla nya byggnader vara betydligt mer energieffektiva än idag. Energilyftet är till för dig som jobbar med framtidens byggnader.

Debatt: Vi har inte råd att vara utan biogas

Även om biogasproduktionen läggs ned i Jönköping kommer du att kunna tanka biogas i Jönköping. Tankstationerna kommer att vara kvar.

Under januari beslutade det kommunala bolaget Rådhus AB att föreslå kommunfullmäktige besluta att avveckla biogasproduktionen i Jönköping. Här ger energikontoret och FordonsGas Sverige sin syn på beslutet.

God Jul!

God Jul önskar energikontoret

Energikontor Norra Småland önskar er alla en riktigt god och klimatsmart jul!

Projektet Hela RESAN godkänt

Nu står det klart att hållbart resande-projektet Hela resan beviljas medel ur EU:s regionala utvecklingsfond, ERUF. Projektet startar i mars 2017.