Nyheter

Nyheter

 

 

Nyheter från Energikontoret

Energieffektivisera tryckluftssystemet

Välkommen till ett kostnadsfritt seminarium om hur ditt företag kan spara pengar på att energieffektivisera tryckluftssystemet. Seminariet hålls den 26 september och ger dig den kunskap du behöver för att på kort tid reducera energiförluster i ditt system och öka företagets lönsamhet.

Energilyftet hösten 2017

Energilyftet hösten 2017

Vi kommer köra två tillfällen med Energimyndighetens inspirationsseminarium Energilyftet i höst. Boka in i din kalender redan nu!

Debattartikel: Åtta regioner kraftsamlar för biogasen

Biogasanläggningen i Sävsjö

"Våra åtta regioner har satsat på ökad produktion och användning av biogas. Denna prioritering har gett oss konkreta och positiva resultat. /.../ Låt oss därför agera regionalt och nationellt och tillsammans prioritera den svenska biogasen och det hållbara samhällsbygget." Det skriver företrädare för åtta regioner i en debattartikel publicerad i Dagens samhälle 2017-06-30.

Sommartider på energikontoret

blommor och bin

Efter en högintensiv vår ser vi fram emot en härlig sommar. Vi på energikontoret tar lite semester för att förbereda oss för höstens alla aktiviteter.

Hela RESAN bjuder in till kick-off

Kick-off

18 oktober är det dags för Energikontor Norra Smålands årliga konferens Plusenergiforum på Spira i Jönköping. I samband med konferensen bjuder vi in till kick-off för Hela RESAN.

Energikontoret söker projektledare

Tess pekar

Energikontor Norra Småland söker en projektledare med inriktning mot företagsutveckling/sälj.

Anmälan öppen till Plusenergiforum 2017

Föredrag under Plusenergiforum

18 oktober arrangerar energikontoret den andra upplagan av Plusenergiforum, vår konferens för hållbara resor och transporter, energieffektiva företag och hållbart byggande och renovering.

Boka in Plusenergiforum

Logo PEF17

Den 18 oktober arrangerar Energikontor Norra Småland andra upplagan av Plusenergiforum.

Jönköping blir inte utan biogasproduktion

Här blir det biogas. Bild på toalett med dekal.

Efter beslutet från Rådhus AB att förorda en nedläggning av biogasproduktionen i Jönköping har en oro spridit sig kring bland annat vad som ska hända med det insamlade matavfallet. En stor folklig opinion har också väckts för att kommunen skall behålla biogasproduktionen och därmed fortsätta ta ansvar i klimatarbetet.

Nya kollegor på energikontoret

I mars i år startade Energikontor Norra Smålands projekt Hela RESAN. I måndags hade vi glädjen att hälsa två av tre nya kollegor välkomna; Erhan Tershani, kommunikatör och Lydia Olofsgård, biträdande projektledare. Den tredje personen, Hanna Olovsson, projektledare, börjar i juni.

Energilyftet seminarium i Tranås

energilyftet

Snart ska alla nya byggnader vara betydligt mer energieffektiva än idag. Energilyftet är till för dig som jobbar med framtidens byggnader.

Debatt: Vi har inte råd att vara utan biogas

Även om biogasproduktionen läggs ned i Jönköping kommer du att kunna tanka biogas i Jönköping. Tankstationerna kommer att vara kvar.

Under januari beslutade det kommunala bolaget Rådhus AB att föreslå kommunfullmäktige besluta att avveckla biogasproduktionen i Jönköping. Här ger energikontoret och FordonsGas Sverige sin syn på beslutet.