Nyheter

Nyheter

Nyheter från Energikontoret

Debatt: Vi har inte råd att vara utan biogas

Även om biogasproduktionen läggs ned i Jönköping kommer du att kunna tanka biogas i Jönköping. Tankstationerna kommer att vara kvar.

Under januari beslutade det kommunala bolaget Rådhus AB att föreslå kommunfullmäktige besluta att avveckla biogasproduktionen i Jönköping. Här ger energikontoret och FordonsGas Sverige sin syn på beslutet.

God Jul!

God Jul önskar energikontoret

Energikontor Norra Småland önskar er alla en riktigt god och klimatsmart jul!

Projektet Hela RESAN godkänt

Nu står det klart att hållbart resande-projektet Hela resan beviljas medel ur EU:s regionala utvecklingsfond, ERUF. Projektet startar i mars 2017.

Workshop med fokus biogas och fordonsgas

Workshop med fokus på biogas och fordonsgas den 12 december på Energicentrum A6, Jönköping.

Pressinbjudan - GoMate diversifierad elfordonspool för den förtätade staden

Bild för projektet

Media inbjuds till presskonferens fredagen den 18 november kl 10.30–11.30 på VY Skybar och konferens, Vaggerydsgatan 1, då det unika projektet GoMate - Diversifierad elfordonspool för den förtätade staden, presenteras.

Inbjudan till seminarium - Så söker du EU-projekt

Välkommen till Bootcamp H2020. Här tränas du i att söka EU-projekt inom ramen för Horisont2020 med fokus på energi, transporter och hälsa. Horisont2020 är EU:s ramprogram för forskning och innovation. Dagen ger svar på frågor som: Vart vänder jag mig för att få hjälp? När är det bra att driva EU-projekt? Hur riggas ett projekt?

Läs och ladda ned presentationerna från Plusenergiforum

Nu kan du läsa och ladda ned alla presentationer från Plusenergiforum 12 september.

Ny rapport - biogasens samhällsnyttor

På Plusenergiforum tisdagen den 12 september presenterade energikontoret sin nya rapport om biogasens värde i Jönköpings län. Potential: över 200 miljoner årligen.