Kurator Hudkliniken

Länssjukhuset Ryhov i Jönköping

Vi söker dig som vill göra skillnad i mötet med andra människor! Hudkliniken söker en utåtriktad kurator som har intresse av att arbeta med smittspårning.

Varmt välkommen med din ansökan.

Vi söker

Vi söker dig som är utbildad socionom med minst två års erfarenhet av arbete som kurator. Vi ser gärna att du har utbildning och erfarenhet av arbete inom sexologi och krisbearbetning. Utbildning inom KBT eller annan vidareutbildning är önskvärt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig

Veronica, kurator på kliniken beskriver arbetet så här: "Det roligaste är patientkontakten, jag får mycket förtroende och inget samtal är det andra likt." "Allt som har med sex att göra kan tyvärr vara väldigt tabu." "Patienten måste känna sig förstådd och respekterad så att budskapet når fram."

Hos oss får du ett utvecklande, självständigt och stimulerande arbete med stort egenansvar. Det kommer att finnas stora möjligheter till att utveckla arbetet i samarbete med smittskydd.

Vi har ett gott kamratskap och en bra arbetsmiljö. Vi är en liten klinik med bra sammanhållning och vi strävar efter att nå gemensamma mål.

Vi erbjuder handledning en gång i månaden tillsammans med kuratorer från andra kliniker. Givetvis anpassar vi din introduktion utifrån dina erfarenheter.

Det här får du arbeta med

I arbetet som kurator får du arbeta med smittspårning, samtal och krishantering. Det ingår även telefonrådgivning till sjukvårdspersonal och patienter samt upplysningssamtal.

Arbetet sker i nära samarbete med annan sjukvårdspersonal, smittskydd, ungdomsmottagningarna, skolhälsovård och folkhälsoavdelningen.

I arbetet ingår att vara ute och träffa ungdomar och elever. Det handlar om föreläsningar och deltagande i event där ungdomarna finns, till exempel på den digitala festivalen Dreamhack.

För att du ska trivas hos oss

Som person har du stort intresse av att arbeta med människor. Eftersom vårt arbete bygger på möten med människor är det viktigt att du har ett professionellt bemötande i alla möten. Vi arbetar i team runt patienten, vilket kräver att du har en helhetssyn på patientarbetet och ser fördelarna med samarbete. Som person är du trygg och stabil, och på ett professionellt sätt anpassar du dig till varje situation. Du är bra på att skapa relationer, du tar eget ansvar och har en god förmåga att planera och organisera ditt arbete. Vidare är du självgående och driver ditt arbete framåt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt

Våra medarbetare är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet. Vår utgångspunkt är alltid patienten.

Så här gör du om du är intresserad

Kontakta gärna verksamhetschef Pernilla Grinnemo, 010 242 21 41. Facklig representant för SSR är Veronika Lavrova Gustafsson, 010- 242 21 35.

Sista ansökningsdag är den 27 augusti 2017.

Välkommen med din ansökan.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Kurator Hudkliniken Tillbaka till lediga jobb