Ekonomichef

Verksamhetsstöd, Kirurgisk vård

Vi söker dig som vill göra skillnad och arbeta tillsammans med oss i ledningsstaben, för ett bra liv! Verksamhetsområdet är i en spännande utvecklingsfas där det ständigt sker förbättringar och nu söker vi dig som kan driva vårt förändringsarbete framåt på ett klokt sätt!

Vi söker

Vi söker en ny ekonomichef, tillsvidare, heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vår verksamhet bedrivs på tre orter och därför förekommer resor inom länet i ditt arbete.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med stort ansvar och stor möjlighet till att tänka nytt. En av dina spännande utmaningar blir att jobba vidare med din arbetsgrupp för att ert gemensamma arbete ska bidra till utveckling och kvalitét för vår kärnverksamhet. Du kommer också att jobba för att vidare utveckla samarbetet med övriga verksamhetsområden. Självklart har du ett engagemang för hälso- och sjukvård precis som vi!

Det här får du arbeta med

Som ekonomichef ansvarar du utifrån ekonomiperspektivet för verksamhetsområdets arbete med budget, redovisning, intern kontroll, uppföljning och analys. Du kommer att vara chef för fem controllers som arbetar regionövergripande. Som ekonomichef ingår du i verksamhetsområdets ledningsgrupp, du arbetar nära sjukvårdsdirektören och övriga stabsfunktioner. Du är underställd sjukvårdsdirektören och ingår även i Region Jönköpings centrala ekonomichefsgrupp.

För att du ska trivas hos oss

Du har ekonomisk examen på högskolenivå eller motsvarande samt ett intresse för och kunskap om hälso- och sjukvård. Du har erfarenhet av att vara chef i en större organisation, med verksamhets-, personal- och budgetansvar. Med din breda kunskap inom ekonomi som grund har du verksamheten i fokus. Som ledare skapar du förtroende, förutsättningar och arbetsglädje för dina medarbetare och förser dem med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du stimulerar medarbetares engagemang och använder den kunskap som finns i ett ständigt förbättringsarbete. Gott samarbete är viktigt för dig, både i din arbetsgrupp och med andra verksamheter i Region Jönköpings län. Du är duktig på att se sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta. Du har också god förståelse för hur ett beslut i en verksamhet påverkar helheten.

Du har god förmåga att förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Ditt sätt att kommunicera är tydligt, du anpassar ditt uttryckssätt beroende på vem du pratar med och säkerställer att budskap når fram. Du arbetar bra med komplexa frågor och har god förmåga att analysera och lösa komplicerade situationer. Ditt arbetssätt är målfokuserat och har resultatet i centrum, när målen förändras justerar du inriktningen på vägen. Körkort är ett krav.

Detta värderar vi högt

Region Jönköpings läns hälso- och sjukvård är en av Sveriges bästa. Tack vare ett strategiskt arbete och goda medarbetare placeras regionen i jämförelser oftast bland de bästa landstingen och regionerna i landet. Målet är bästa möjliga vård och en jämlik hälsa. Vården ska vara personcentrerad och säker och ges utifrån samma förutsättningar i hela länet. Vi satsar på hälsa för livet. För att nå hit arbetar vi med ständiga förbättringar och fokus på kvalitet.

Så här gör du om du är intresserad

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta sjukvårdsdirektör Kjell Ivarsson, 073-026 42 52 eller administrativ samordnare Lena Ottosson 0381-33 50 31. Då det är semestertider kan de som lämnar upplysningar under perioder vara mindre tillgängliga.

Kommunal, Birgitta Svensson, tfn 010-243 52 96 Läkarföreningen, Anders Ramsing, tfn 010-244 72 17 Vision, Marie Svensson, tfn 010-243 58 61 SACO, Fadia Restom, tfn 072-554 80 38 Vårdförbundet, Angelica Hansen, tfn 010-244 79 38

Sista ansökningsdag är den 31 augusti 2017. Vi ser fram emot din ansökan! Intervjuer kommer att ske 19/9 och 22/9.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Ekonomichef Tillbaka till lediga jobb