Kurator

Habiliteringscentrum

Är du socionom och söker ett arbete med variation i en intressant verksamhet? Barn- och ungdomshabiliteringen i Jönköping har jobbet för dig!

Vi söker

Vi söker dig som med engagemang och drivkraft vill ta dig an meningsfulla och komplexa uppgifter. Du har en socionomexamen och gärna erfarenhet från arbete med barn samt personer med funktionsnedsättning. Då resor i tjänsten förekommer är körkort ett krav.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en chans att göra skillnad. Hos oss på Barn- och ungdomshabiliteringen får du bidra med din kunskap till att hjälpa människor i behov av stöd. Tillsammans i tvärprofessionella team tar vi oss an utmaningar som kräver samarbete, struktur och tålamod. Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder här.

Det här får du arbeta med

Du är en del av ett neuropsykiatriskt habiliteringsteam för barn främst i förskoleåldern. Teamet består av arbetsterapeut, dietist, kurator, logoped, läkare, psykolog, sjukgymnast, sjuksköterska, specialpedagog och vårdadministratör.

Som kurator inom habiliteringen svarar du för den psykosociala specialistkompetensen i teamet. Du arbetar rådgivande och stödjande för barn, ungdomar och deras föräldrar. Som kurator samverkar du med andra samhällsorgan så att samhällets sociala resurser integreras i arbetet med barnet och familjen. I arbetet ingår även att medverka i föräldrautbildningar mm.

För att du ska trivas hos oss

För att du ska trivas hos oss bör du kunna ta emot och förmedla information på ett bra sätt. Du kommer arbeta med människor i olika situationer och med olika förutsättningar vilket sätter krav på din empatiska förmåga samt kulturella medvetenhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt

Grunden för vårt arbete är mötet med barn, ungdomar och vuxna som kommer i kontakt med oss utifrån sina individuella behov av habilitering. Vår utgångspunkt är alla människors lika värde. Det innebär att vi möter alla utifrån individens unika livssituation och förutsättningar.

Så här gör du om du är intresserad

Välkommen att kontakta enhetschef Mårten Ärlig, tfn. 010-242 43 35. Kurator Karin Johansson, tfn. 010-242 43 54. Facklig representant för SACO, Karin Åhlin, tfn. 010-24 43 42, för Vision, Sara Ericsson, tfn. 010-242 52 64.

Intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är 2018-03-05. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligen men bestämt all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Kurator Tillbaka till lediga jobb