Lärare Gymnasiesärskolan

Stora Segerstad Naturbrukscentrum

Är du en erfaren lärare med bred behörighet i grundskolans ämnen? Då kan du vara den vi söker till vår engagerade och professionella personalstyrka som gemensamt antar utmaningar och skapar förutsättningar för eleverna vid Stora Segerstad Naturbrukscentrums gymnasiesärskola! Som lärare hos oss kommer du arbeta tillsammans med elever och personal vid gymnasiesärskolans 4-åriga program Skog, Mark och Djur. Totalt har vi idag 15 elever vid programmet och flertalet bor på skolans elevhem.

För att du ska trivas hos oss

Du är en lösningsfokuserad, relationsbyggande och positiv person som tycker om att arbeta med ungdomar utifrån deras individuella förutsättningar. Du ser den pedagogiska personalen som ett naturligt bollplank och drivs av att ni tillsammans ska få varje elev att nå så långt som möjligt. Du är nyfiken och engagerad kring elevernas utbildning och framtidsplaner och tycker om att samverka med olika professioner, både inom och utanför skolan.

Det här får du arbeta med

Inom gymnasiesärskolan arbetar vi tematiskt och ämnesövergripande. Genom olika projekt och temaarbeten skapar vi en helhet för eleverna utifrån de ämnen som ingår i utbildningen; t.ex. svenska, engelska, matematik, SO- och NO-ämnen i samklang med de yrkesförberedande ämnena. Som lärare arbetar du nära skolans instruktörer och elevcoacher (elevassistenter), vilket innebär att du har stora möjligheter att planera och organisera undervisningen tillsammans med kollegor. Dokumentation och kommunikation sker via läroplattformen/IKT-verktyget Vklass. I arbetet som lärare ingår även att vara mentor/klassföreståndare för eleverna vid gymnasiesärskolan, som bl.a. innebär att vara länken mellan skolan och elevernas praktikplatser.

Tjänsten är tillsvidare med tillträde snarast möjligt och med omfattning på 50-100% beroende på önskemål och upplägg.

Utbildningskrav/tidigare erfarenhet

Du som söker lärartjänsten ska vara ämnesbehörig med lärarlegitimation, gärna med erfarenhet av arbete i grundskolans lägre årskurser (t.ex. 4-6) eller vid grundsärskola/gymnasiesärskola. Meriterande om du som söker har speciallärarutbildning med inriktning mot utvecklingsstörning, eller intresse för att vidareutbilda dig inom detta område. Om du dessutom delar elevernas intressen för djur och natur kan detta vara jobbet för dig!

Övriga krav

  • B- körkort
  • Behärska svenska språket i tal och skrift
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Så här gör du om du är intresserad

Upplysningar lämnas av rektor Maria Lust 010-244 26 16, 070-64 33 666. Fackliga representanter: Lärarnas riksförbund, Ann Blixt, 010-244 26 38. Lärarförbundet, Nicklas Westgård, 010-244 26 82.

Sista ansökningsdag är den 1 april 2018. Välkommen med din ansökan.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Lärare Gymnasiesärskolan Tillbaka till lediga jobb