Distriktsläkare/samordnare för allmänt kliniskt kunskapsstöd Fakta

Folkhälsa och sjukvård

Vi söker

En distriktsläkare/samordnare som ska arbeta med det kliniska kunskapsstödet Fakta. Vår nuvarande samordnare har börjat trappa ner inför kommande pensionering och vi behöver någon som arbetare parallellt med honom för att på sikt ta över ansvaret i sin helhet. Tjänstgöringsgraden är initialt 20% men kan därmed komma att utökas. Start enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig

På Folkhälsa och sjukvård arbetar vi nära regionledningen och har som huvuduppgift att ge styrning och stöd till länets hälso- och sjukvård. Vi arbetar också för att säkra en god folkhälsa. Avdelningen består av sju sektioner. Tjänsten ingår i Patienträttigheter, men du arbetar även med stöd från och i nära samverkan med övriga sektioner.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med

Fakta är ett allmänt kliniskt kunskapsstöd för Region Jönköpings län. Faktadokumenten utgör ett länsövergripande beslutsstöd i det grundläggande medicinska arbetet med länkar till omvårdnads- och rehabiliteringskunskap samt andra värdefulla kunskapskällor.

I arbetsuppgifterna ingår

  • ansvar för fortsatt utbyggnad, drift och utveckling av Fakta
  • samordningsansvar för de 25 Faktagrupperna och dialog med medicinska programgrupper
  • medverkan i utvecklingen av ett gemensamt nationellt kunskapsstöd
  • ansvar för regelbundet återkommande fortbildningsprogram för allmänläkare i länet utifrån implementering av Faktadokumenten
  • medicinsk rådgivning åt primärvårdsenheten och hälso-och sjukvårdsdirektören.

För att du ska trivas hos oss

är du specialist i allmänmedicin med god erfarenhet av arbete inom primärvården. Det är en klar fördel om du har god kännedom om organisationen i Region Jönköpings län. Du har intresse för att driva frågorna för Fakta och att successivt överta arbetet efter nuvarande befattningshavare vid hans pensionering.

För att passa för tjänsten behöver du kunna arbeta strukturerat, ha god pedagogisk förmåga och vara övertygande. Arbetet bygger i hög grad på samverkan, samtidigt som du måste kunna arbeta självständigt.

Vi tror att du har en tillsvidareanställning som distriktsläkare i botten som du kan kombinera med tjänstgöring på Folkhälsa och sjukvård.

Så här gör du om du är intresserad

Sista ansökningsdag är den 22 april. Välkommen med din ansökan. Vid frågor kan du kontakta Eivor Blomqvist, tfn. 010-242 42 09. Fackliga frågor Läkarförbundet, Bengt Hultberg tfn. 010-2422884. Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Distriktsläkare/samordnare för allmänt kliniskt kunskapsstöd Fakta Tillbaka till lediga jobb