Miljösamordnare med inriktning hållbarhetskrav vid upphandling

Område miljö, Verksamhetsstöd och service

Vi söker

Du som söker har högskoleutbildning med miljö- eller kemiinriktning. Antingen så är du nyutexaminerad eller så har du hunnit skaffa dig några års erfarenhet inom området och kunskap inom miljölagstiftning (bl.a. REACH).

Extra meriterande är om du har erfarenhet av:

  • Hållbarhetskrav vid upphandling av varor, kemiska ämnen i varor samt systematisk uppföljning av hållbarhetskrav.
  • Lagen om offentlig upphandling (LOU).
  • CSR-arbete.

Tjänsten är ett vikariat för en av våra medarbetare som ska vara föräldraledig ca ett år. Omfattning heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig

En tjänst som innebär varierande och utvecklande arbetsuppgifter. Du blir en del av ett energifyllt team som präglas av arbetsglädje och som skapar mervärde för våra kunder i verksamheten.

Region Jönköpings län bedriver ett omfattande miljöarbete och är certifierade enligt ISO 14001 för att systematiskt driva miljöutvecklingen framåt.

En betydande del av Region Jönköpings läns miljöpåverkan består av det omfattande flödet av varor som sker inom verksamheterna. Genom att göra val med minsta möjliga miljöbelastning med hänsyn tagen till funktionalitet, påverkar vi utbudet av miljöanpassade produkter på marknaden i en positiv riktning.

Det här får du arbeta med

Som miljösamordnare ansvarar du tillsammans med vår andra miljösamordnare för att:

  • Ta fram relevanta miljökrav i upphandlingar, samt hur uppföljning av kraven ska ske systematiskt.
  • Vara ett stöd för Region Jönköpings läns inköpare i miljöfrågor i upphandlingsprocessen.
  • Vara drivande i projektet ”Giftfri sjukvård för barn” som syftar till att miljö- och hälsoskadliga ämnen ska minimeras i barns sjukvårdsmiljö.
  • Omvärldsbevaka nyheter och lagstiftning inom miljö- och kemikalieområdet med fokus på upphandlingar av produkter, tjänster och utrustning.

Du ingår i Område Miljö inom Verksamhetsstöd och service och svarar mot miljöchefen.

För att du ska trivas hos oss

För att trivas hos oss gillar du att själv ta ansvar för din uppgift, ta egna initiativ och att arbeta för utveckling av vår verksamhet. Din samarbetsförmåga är god, du har en hög känsla för service och är tydlig i din kommunikation. Du har även en förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Så här gör du om du är intresserad

För mer information kontakta miljöchef Maria Cannerborg, tfn 070-6244202. Facklig företrädare för SACO är Malin Svensson, tfn 010-243 59 42. Sista ansökningsdag är den 24 maj. Intervjuer kommer att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Miljösamordnare med inriktning hållbarhetskrav vid upphandling Tillbaka till lediga jobb