Psykolog med inriktning barnsjukvård

Rehabiliteringscentrum

Är du legitimerad psykolog och intresserad av arbete med barn och familjer? Rehabiliteringscentrum letar efter dig!

Vi söker

Vi söker en legitimerad psykolog med intresse för barnsjukvård, utvecklingspsykologi och familjeperspektivet i den somatiska vården. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett arbete med en spännande patientgrupp där somatiska sjukdomar ofta är utgångspunkt. Du har erfarna psykologkollegor nära till hands men jobbar också tillsammans med de övriga rehabiliteringsprofessionerna samt medicinsk personal. Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter vilket innebär att vi gärna ser ett intresse för vidareutbildning. Regelbunden handledning erbjuds.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med

Tjänsten är inriktad mot Barn- och ungdomsmedicinska kliniken med neonatalavdelning, dagsjukvård, slutenvård och poliklinisk mottagning på specialistnivå för barn 0-18 år. Psykologen finns med hela vägen i vårdkedjan vilket betyder att arbetet innebär både bedömning, behandling och rehabilitering. Konsultation till andra yrkesgrupper ingår också i arbetsuppgifterna. Kognitiva utvecklingsbedömningar av neonatala riskbarn ingår i psykologens arbetsuppgifter. Du träffar både barn och tonåringar och deras föräldrar för samtalsbehandlingar. Arbetet är mycket varierande eftersom patienterna har så varierande problematik.

För att du ska trivas hos oss

För att du ska trivas hos oss ska du vara intresserad av samspelet mellan psykologiska faktorer och somatiska tillstånd då det ofta är med i frågeställningen till psykologen. Din samarbetsförmåga kommer ha stor betydelse eftersom du samarbetar med andra yrkeskategorier som kurator, sjukgymnast, dietist, logoped, sjuksköterska och läkare. Samtidigt är du ensam företrädare i din yrkesroll och det är därför viktigt att du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ och beslut. Du ska ha en beredskap för att möta barn och föräldrar som befinner sig i kris och livssituationer där existentiella frågor är aktuella. Arbetet innebär både öppen- och slutenvård, vilket sätter vissa krav på flexibilitet.

Detta värderar vi högt

Patienter och närstående ska känna sig trygga i att våra medarbetarteam har en samlad kunskap om de fysiska, psykiska, sociala och existentiella behov i den situation patienten befinner sig i. Vi arbetar för ett personcentrerat arbetssätt där patientens egna resurser tas tillvara. Vi lägger stort fokus på medarbetarskap och hälsofrämjande arbetssätt. Oavsett var i länet man bor ska patienten ha tillgång till jämlik rehabilitering av god kvalitet.

Så här gör du om du är intresserad

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta: Områdeschef Nina Bengtsson, 010-2423217. Facklig företrädare Joakim Orwar, 010-2423219.

Sista ansökningsdag är 2017-08-26. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag

Sök jobbet som Psykolog med inriktning barnsjukvård Tillbaka till lediga jobb