Biträdande vårdenhetschef

Medicinsk vårdenhet C, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Medicinkliniken på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping söker en biträdande vårdenhetschef till endokrin- och lungsektionen.

Vi söker dig som är erfaren sjuksköterska och som har ett genuint intresse av arbetsmiljö, patientsäkerhet och medarbetarperspektiv.

Medicinkliniken på Länssjukhuset Ryhov är länets största somatiska klinik med cirka 350 anställda. Kliniken är indelad i åtta sektioner med olika specialistinriktningar, en del med länsuppdrag. Medicinkliniken har en starkt positiv utveckling och bedriver förbättringsarbeten på alla enheter. Vi har ett gott arbetsklimat där vi värnar om teamarbete och vi arbetar aktivt mot mer personcentrerad vård. Vill du bli en av oss? Välkommen med din ansökan!

Medicinsk vårdenhet C består av 21 vårdplatser. I april 2016 genomgick enheten en omfattande omorganisation. Från att tidigare haft enbart lungmedicinska vårdplatser fick enheten istället 14 vårdplatser för lungmedicin och sju vårdplatser för endokrina sjukdomar. Vårdenheten har cirka 55 medarbetare. Sektionen består också av öppenvårdsmottagningar: lung- och allergimottagning inklusive ventilator- och syrgasmottagning samt endokrinmottagning inklusive medicinsk fotvårdsmottagning.

Dina arbetsuppgifter Du kommer att ha ett nära samarbete med vårdenhetschefen. I dina uppgifter ingår personal- och kompetensförsörjning, administration i Heroma, patientsäkerhetsfrågor, ledarutveckling samt arbetsmiljöansvar. Kvalitets- och utvecklingsarbete är naturliga delar i verksamheten. Du ersätter vårdenhetschefen vid hennes frånvaro, vilket kan ske i kortare eller längre perioder under året.

Din kompetens Vi vill att du:

  • är utbildad sjuksköterska
  • gärna har flerårig erfarenhet från akutsjukvård
  • har chefsambitioner och är intresserad av ledarskapsfrågor
  • har tidigare utbildningserfarenheter eller har en uttalad vilja att arbeta aktivt med internutbildning och ambitionen att stödja dina medarbetare till fortsatt kompetensutveckling
  • driver utvecklingsarbete med ständiga förbättringar och patientsäker vård
  • är flexibel i ditt arbetssätt och har en god samarbetsförmåga och ett empatisk sätt

Tidigare chefs- och ledarerfarenheter är meriterande. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Omfattning Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid i din grundprofession. Du får ett förordnade som biträdande vårdenhetschef som löper under två år. Det finns möjlighet till förlängning av chefsförordnandet.

Frågor och ansökan Om du har du frågor är du välkommen att ringa till biträdande verksamhetschef Anette Elmquist, 010-242 33 37, eller vårdenhetschef Sarah Lord, 010-242 20 98. Facklig representant för Vårdförbundet är Marcus Lind, 010-242 20 70, och för Kommunal Britt Öhman, 010-242 20 90.

Sista ansökningsdag är den 3 september 2018. Intervjuer kan komma att ske löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Sök jobbet som Biträdande vårdenhetschef Tillbaka till lediga jobb