Måltid som arbetsplats

Glad serveringklädd tjej med matlåda i förgrunden.
Ett gott bemötande och god, vällagad mat är viktiga ingredienser för en fin upplevelse av måltiden. Foto: Ulf Lindberg
Glad serveringklädd tjej med matlåda i förgrunden.Kille med serveringskläder håller i en ugnsform vi en disk med många ugnsformar.Tjej i förgrunden som smular ned något i matskål och en tjej i bakgrunden som jobbar med uppläggning.Kvinna som rör i stor gryta.Kvinna som skivar kött.Leende tjej i mössa och förklade i kassan.Två glada killar i kockkläder och en glad tjej i serveringskläder.Glad tjej håller i plåtbricka vid ett brickintag.

Vi inom måltid älskar mat - att tillreda och servera den. Att få laga mat till kunder med mycket skiftande behov - patienter, skolelever, medarbetare och besökare ger jobbet en extra dimension. Liksom vårt engagemang i hållbar mat. Alla våra kök inom Region Jönköpings län är KRAV-certifierade och av våra varor är cirka 40 procent ekologiska.

Här finns måltid

Måltid är ett område inom Verksamhetsstöd och service och våra medarbetare har sina arbetsplatser på Region Jönköpings läns tre sjukhus i Eksjö, Jönköping och Värnamo. Där jobbar vi i tillagningsköken, restaurangerna och i caféet och även på en del av sjukhusens vårdavdelningar.

Vi har cirka 100 medarbetare.

Kompetens vi söker

Måltid behöver främst rekrytera köks-/serveringsbiträden och kockar. På somrarna har vi behov av ett antal köks-/serveringsbiträden inom disk, städ och transport och några få kockar.

Därför ska du jobba hos oss

Hos måltid och Verksamhetsstöd och service får du jobba med sådant som skapar värde – främst för de som arbetar inom Region Jönköpings län. Men i förlängningen också för länsborna.  Hos oss räknas stöd och service som spetskompetenser. Ditt kunnande och dina erfarenheter kan bli värdefulla tillskott.

Du får jobba med ett gäng som har "hjärtat i maten". För oss som jobbar här är det viktigt att älska mat och hur man tillreder och serverar den och att ha ett trevligt kundbemötande.

Så här arbetar vi

Måltid arbetar på uppdrag av våra kunder - Region Jönköpings läns verksamheter.

Vi jobbar övergripande med planeringen av mat inom de tre sjukhusköken för patienter, elever, medarbetare och anhöriga/besökare.     

Det här värderar vi högt

Vi som ingår i Verksamhetsstöd och service är måna om att ge våra medarbetare, med alla sina erfarenheter och olikheter, chansen till att vara med och påverka. Ett gott ledarskap ger förutsättningar för detta.

Verksamhetsstöd och service, med alla våra områden, har en verksamhetsidé som sätter kunden i fokus.  Det här ska ligga i våra medarbetares och ledares hjärta och ryggmärg.

Vi ska:

  • Alltid ha kunden i fokus.
  • Förutse kundens behov.
  • Vara tillgängliga.
  • Agera snabbt.
  • Agera professionellt och kompetent.
  • Vara kundens trygga och naturliga samarbetspartner.

Så utvecklar vi oss

Inom måltid och Verksamhetsstöd och service är det centralt att vi utvecklar och förnyar oss hela tiden för att svara upp mot kundernas behov.

Partnerskap, nära samarbete och dialog med kunderna ger värdefulla influenser och hjälper oss att förutse deras behov.

Vi lär också av varandra när medarbetare från de tre sjukhusköken sätter sig ner och diskuterar matproduktion,