Nyheter från Vårdcentralerna Bra Liv

Nyheter från Vårdcentralerna Bra Liv

Bra Liv startar unik utbildning för sjuksköterskor

Deltagarna på utbildning får lära sig genom att göra själva. Här får de prova på att suturera på bananer.

Idag, onsdag den 14 mars, är de åter samlade för kursdag nummer två. Dagens ämnesområde handlar om ”Status”. Dagens mål är att lära sig om vad som är gott allmäntillstånd, att kunna avgöra vad som är normalt och inte, när det gäller olika undersökningar så som till exempel lyssna på lungor och hjärta.

Vårdcentralerna Bra Livs aktiviteter under mars månad

Vårdcentralerna Bra Livs aktiviteter i mars månad.

Här ser du vad som händer på våra vårdcentraler runt om i länet! Aktiviteterna publiceras fortlöpande.

Åter öppet på Gnosjö vårdcentral

Polisen har genomsökt vårdcentralens byggnad under torsdagen efter bombhot, och har inte hittat något misstänkt föremål.

Nya primärvårdsöverläkaren: ”Spännande tid för primärvården”

Maria Engquist

Maria Engquist tillträdde 2 januari 2018 tjänsten som ny primärvårdsöverläkare i Region Jönköpings län, med uppgift att både granska och utveckla arbetet vid de 44 vårdcentralerna och filialerna i Jönköpings län.

Bra Liv förbereder medarbetare för chefskap genom traineeprogram

Claes Hultberg, chefläkare för primärvården, föreläste om patientsäkerhet för deltagarna i Bra Liv:s chefstraineeprogram; Jenny Kallström, ST-läkare Kungshälsans vårdcentral, Caroline Grahn, rehabkoordinator Vråens och Rydaholms vårdcentraler, Adam Radzinski, distriktsläkare Eksjö vårdcentral, Maria Ericson, vårdadministratör på Hälsan 2 vårdcentral samt Marléne Svensk, vårdadministratör Habo vårdcentral. Johan Samuelsson, sjukgymnast, Kungshälsans vårdcentral, saknas på bilden.

Under tolv månader genomför sex medarbetare inom Vårdcentralerna Bra Liv ett traineeprogram för att få en inblick i vad ett chefskap innebär, i det långsiktiga syftet att rekrytera ny chefkompetens internt i organisationen.

Bra att känna till för dig som kontaktar oss i vården

läkare som pratar

Från och med vecka 44 uppgraderar regionen vårt journalsystem. Detta innebär att ditt besök/kontakt med oss kan ta lite mer tid än vanligt.

Välgrundad misstanke om cancer uppstår ofta på vårdcentralen

Elin Ambjörnsson, ST-läkare på Gnosjö vårdcentral, är en av alla läkare i primärvården som har den viktiga rollen att upptäcka misstänkt cancer tidigt för att snabbt starta utredning som kan avskriva eller bekräfta misstanken.

Ett par gånger i månaden möter Elin Ambjörnsson, ST-läkare på Gnosjö vårdcentral, patienter där det finns misstanke om cancersjukdom. Det leder då till så kallad SVF-remiss för fortsatt utredning på sjukhus.

Artros - Kungshälsans vårdcentrals hälsopod, avsnitt 4

blomma

Detta avsnitt av hälsopodden pratar vi om artros. Dess symtom, behandling och hur man kan lära sig att leva med sjukdomen. Sjuksköterska Maria Eklund har bjudit in Johan Samuelsson, sjukgymnast, som ger oss svaren på dessa frågor och även en djupare insikt om sjukdomen.