Smålandsstenar vårdcentrum invigt

Smålandsstenar vårdcentrum invigt

Medarbetare på Smålandsstenars vårdcentral
Bild: Anna Åkestrand, Maria Bark och Margareta Andersson, undersköterskor på Smålandsstenars vårdcentral. Foto: Michaela Brusberg
Medarbetare på Smålandsstenars vårdcentralmusikerinvigning av Smålandsstenar vårdcentrum

Den 27 april var det officiell invigning av Smålandsstenar vårdcentrum med bandklippning och tal av politiker och tjänstemän från Region Jönköpings län och Gislaveds kommun. Personalen är oerhört nöjda och stolta över det nya vårdcentrum som byggts som rymmer verksamheter som vårdcentral, laboratorium och familjecentral.

– Det känns så tyst och lugnt här nu, även om det är full verksamhet i hela huset, säger Margareta Andersson, undersköterska.

År 2011 stängdes vårdcentralen i Smålandsstenar på grund av mögelskador i lokalerna. Verksamheten flyttades till tillfälliga baracker där verksamheten har bedrivits under fem år.

– Den 5 oktober 2015 stod vi här med en spade och en grushög. Att en grushög kunde förvandlas till denna pärla, det är fantastiskt, sade Helena Stålhammar (C), i sitt invigningstal.

Vårdcentralen sticker ut i med sin färgglada fasad i grönt, orange och vitt. Inuti har man bland annat satsat på fototapeter med naturmotiv på väggarna i väntrummen.

– Det är bra med färg, man blir glad av färg. Och grönt påminner om naturen och gör att pulsen sjunker, säger arkitekten Sandra Skoglund som har varit med och ritat byggnaden.