Träffa läkaren direkt i din mobil. Ny app ute nu!

Träffa läkaren direkt i din mobil. Ny app ute nu!

Videosamtal med läkare
Med appen "Bra Liv nära" kan du kontakta oss, var du än befinner dig. Foto: Vårdcentralerna Bra Liv

Det är med stolthet vi idag lanserar vår nya, egna app; Bra Liv nära. Bra Liv nära är en satsning för att komma närmare våra invånare och öka tillgängligheten. Bra Liv nära gör det möjligt att snabbt och enkelt kunna träffa läkare eller sjukgymnast via videomöte.

Behöva klä på trötta och sjuka barn för att ta sig till vårdcentralen? Kompa ut en halvdag från jobbet för ditt besök hos sjukgymnasten? Det behövs inte längre, du kan snabbt och enkelt genomföra sjukvårdsbesök med hjälp av appen Bra Liv nära. Oavsett var du befinner dig så har du nu alltid ett sätt att kontakta vården.

– Det här är ett fantastiskt komplement till den ordinarie vården. Vi vill finnas nära våra invånare. Vi kommer en bra bit på vägen med våra vårdcentraler, men nu tar vi ytterligare ett steg genom att alltid finnas till hands i mobilen, säger Ulf Österstad.

Tjänsten Bra Liv nära smygstartades redan för ett år sedan. Då tillsammans med en samarbetspartner. Men nu tar vi steget fullt ut och släpper en helt egen app med samma namn som vår tjänst. En av de stora fördelarna med en egen app är att du får kontakt med läkare som finns på en vårdcentral nära dig.

– Det är samma personal du träffar när du besöker våra vårdcentraler som bemannar appen. Det är samma journalsystem och allt är integrerat i den ordinarie sjukvården, berättar Ulf Österstad, läkare och verksamhetschef för den digitala tjänsten.

Mycket av det som klassas som enklare bekymmer ska du kunna få hjälp med direkt via appen och inte behöva besöka vårdcentralen.

– Appen gör att vi snabbt och enkelt kan hjälpa dem som är lindrigt sjuka, vilket gör att vi frigör tid till att hjälpa de som är mycket sjukare, förklarar Ulf.

Efter hand kommer fler funktioner att lanseras som kommer att öka användningsområdet för appen ytterligare.

– Vi har planer på att släppa in fler personalkategorier i appen. Inom kort så kommer till exempel vårt psykosociala team att finnas på plats, säger Ulf.

Ladda ner appen redan nu. 

Bra Liv nära