Vårdcentralerna Bra Livs aktiviteter under maj månad

Vårdcentralerna Bra Livs aktiviteter under maj månad

Vårdcentralerna Bra Livs aktiviteter under maj månad.
Vårdcentralerna Bra Livs aktiviteter under maj månad. Foto: Ulf Lindberg

Här är aktiviteter som sker runt om på några av Vårdcentralerna Bra Livs 31 vårdcentraler i länet. Listan med aktiviteter fylls på efterhand så håll utkik om det är någon aktivitet som passar dig!

Öppet hus Tranås

Möt Tranås vårdcentral på Hamnfestivalen lördagen den 20 maj 2017, kl 10-13. Passa på att se våra ombyggda lokaler. Information ges vid olika stationer om hälsoförebyggande levnadsvanor samt fysisk och psykisk ohälsa.
Öppet hus Tranås vårdcentral 20 maj 2017

Öppet hus Vetlanda

Hjärtligt välkomna till öppet hus på Vetlanda vårdcentral, onsdagen den 10 maj 2017, klockan 16-19. Vi erbjuder öppen prickmottagning, du kan testa ditt blodsocker, lyssna till olika föreläsningar om bland annat artros, allergi, motion och psykisk ohälsa. Barnen får möjlighet att titta in i en ambulans. 
Välkomna till öppet hus den 10 maj

Vill du lära dig att använda e-tjänster?

Du kan komma i kontakt med vården via e-tjänster samt kan du läsa din egna journal på nätet. Men hur gör du? Tycker du det är krångligt? Vi på Landsbro vårdcentral hjälper dig att komma igång! Välkommen till oss så visar vi dig gärna!
Få hjälp med att använda e-tjänster på Landsbro vårdcentral

Sömnskola

Sömnskolan kan hjälpa dig till en sömn utan sömnläkemedel. Syftet med sömnskolan är att du kan får ökad kunskap om sömn samt få strategier som du kan använda för att få en bättre sömn. Bankeryds vårdcentral startar sömnskola med 2 maj 2017.
Sömnskola

Hälsopodd

Podden fylls med tips, råd och samtal kring temat hälsa och ni hittar den på Kungshälsans webbsida.
Hälsopodden

Vill du vara med i gruppbehandling Basal kroppskännedom/Medveten närvaro?

Behandlingen syftar till att locka fram det mest optimala, grundläggande och funktionella sättet att använda kroppen. Kursen riktar sig till vuxna över 18 år och leds av legitimerad fysioterapeut och KBT-terapeut på Habo vårdcentral. Personer med stressrelaterad ohälsa eller långvarig smärta är prioriterade.
Tisdagar klockan 14.30-16.00. Välkommen med din anmälan!
Vill du vara med i gruppbehandling Basal kroppskännedom/Medveten närvaro

Öppna föreläsningar

Under våren erbjuder Hälsans vårdcentral 2 öppna föreläsningar om bland annat diabetes, "seniormottagning", diabetes, att leva med astma/KOL och demens.
Bra Liv - hela livet

Vill du ha stöd och vägledning när du vill ändra din livsstil eller förändra dina levnadsvanor?

Väster vårdcentral samarbetar med Värnamo Hälsocenter, Värnamo kommun, Vråens vårdcentral, Rydaholms vårdcentral och Avonova Apladalen i detta.
Väster vårdcentral ingår samarbete med Hälsocenter i Värnamo

Gislaveds vårdcentral inviger äldremottagning

En mottagning för dig som är 75 år eller äldre!
Torsdag den 4 maj 2017 inviger vi vår äldremottagning

Äldremottagning

Äldremottagning på Väster vårdcentral. Äldremottagningen är för dig som är 75 år eller äldre och som är svårt sjuk och behöver en fast och trygg vårdkontakt. 
Äldremottagning på Väster vårdcentral för dig som är 75 år eller äldre