Henrik Jansson utsedd till ny tandvårdsdirektör för Folktandvården i Region Jönköpings län

Henrik Jansson utsedd till ny tandvårdsdirektör för Folktandvården i Region Jönköpings län

Man i kavaj och glasögon ler in i kameran
Henrik Jansson tillträder tjänsten som tandvårdsdirektör i Region Jönköpings län i september 2024. Foto: Folktandvården Skåne

Regionstyrelsen har i dag 23 maj 2024 utsett Henrik Jansson till ny tandvårdsdirektör för Folktandvården i Region Jönköpings län. Henrik Jansson kommer närmast från rollen som verksamhetsområdeschef för specialisttandvård och forskning i Folktandvården Skåne.

Henrik Jansson är specialisttandläkare och docent i parodontologi. Sedan två år är han verksamhetsområdeschef för specialisttandvård och forskning för Folktandvården Skåne. Han har tidigare haft roller som bland annat forsknings- och utvecklingschef i Folktandvården i Region Skåne, forskningsledare vid Tannhelsetjenestens kompetansesenter öst i Oslo, forskningsledare och övertandläkare på Odontologiska Institutionen i Region Jönköpings län samt docent på Hälsohögskolan vid Jönköping University.

– Jag är glad att få välkomna Henrik Jansson till Region Jönköpings län. Henrik Jansson har med sin forskningserfarenhet och sin tidigare bakgrund inom både Region Jönköpings län och Jönköping University en mycket bra grund för att driva utveckling med stabilitet för både organisationen Folktandvården och för tandhälsan bland länets invånare, säger Rachel De Basso (S), regionstyrelsens ordförande.

Byggt upp nätverk

Henrik Jansson har arbetat i olika företags-och organisationsformer och har under olika tjänster i Malmö, Oslo och Ålesund i Norge, Jönköping och Lund byggt upp ett nätverk både i Sverige och internationellt. Som ledare i Folktandvården Skåne har Henrik Jansson varit med och skapat en stark bas för specialisttandvården i Skåne och en plattform för att driva forsknings-, utbildnings- och utvecklingsfrågor.

– Henrik Jansson har specialistkompetens inom parodontologi och är särskilt intresserad av hur munhälsa är sammankopplat med hälsa i stort. Han har en ledarerfarenhet som jag tror kommer tillföra mycket i att driva utvecklingen av Folktandvården tillsammans med alla engagerade chefer och medarbetare. Henrik Jansson var också en av de initialt drivande i idén om en ny tandläkarutbildning i Jönköping, vilket är ett arbete som fortsätter med full kraft, säger Mats Bojestig, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Henrik Jansson tillträder tjänsten i september 2024.

– Jag är verkligen glad över att ha fått förtroendet att tillsammans med ledningen och medarbetare fortsätta stärka Folktandvården i Region Jönköpings län, och vara med och vidareutveckla och positionsförflytta Folktandvården som eftertraktad tandvårdsaktör, säger Henrik Jansson.