Ny arbetsmodell i Bankeryd

Foto: Ulf Mårtensson

Under sex månader kommer personalen på Bankeryds Folktandvård att prova en ny arbetsmodell. Den traditionella 40-timmarsveckan är nu utbytt mot ett nytt schema med kortare arbetspass, högre tillgänglighet och mer flexibilitet. För att sjösätta projektet söker vi nu en erfaren tandläkare och tre tandsköterskor. Kanske är det du som vill ta chansen att prova på att jobba deltid på heltid hos oss?

Skylt med texten Jobba deltid på heltid.

Kortare arbetspass - högre flexibilitet 

Bakgrunden till det nya arbetssättet kommer från samtal med medarbetarna på Bankeryds Folktandvård, där de anställda önskade en förändring i sitt nuvarande arbetssätt som innebar långa arbetspass. Ledningen har därefter arbetat fram ett nytt schema, för en mer hållbar och flexibel arbetssituation, till exempel gällande stress- och belastningskrämpor. Utan att tappa vare sig effektiviteten eller glädjen i arbetet. 

– Vi ser många fördelar med det här sättet att arbeta, säger klinikchef Sofia Asplund Brenander. Vi erbjuder en heltidsanställning med bibehållen lön, men där du som anställd har möjlighet att nyttja 2 timmar per vecka till friskvård på arbetstid, och 2 timmar till övrig förtroendetid. Det innebär i praktiken att du enbart är 36 timmar på arbetsplatsen per vecka. 

Ökad tillgänglighet och delegering

Modellen är inte enbart en lösning baserad på medarbetarnas behov - i och med det nya schemat finns också förhoppningen om att kunna öka tillgängligheten för patienterna. Detta både genom förändrade öppettider och en ökad delegering av arbetsuppgifter inom teamet. 

– Meningen är att du som medarbetare ska arbeta mer fokuserat och koncentrerat med kliniska uppgifter när du är på plats, och ha tid avsatt till administration och övriga uppdrag på ett mer tydligt sätt, berättar klinikkoordinator Susanne Girmalm Roos. I den här modellen kommer vi också att öka delegationen inom teamet, vilket vi vet många ser som ett uppskattat sätt att växa och utvecklas inom sin yrkesroll.  

Vi vill bli fler!

För att kunna starta projektet söker nu Bankeryd Folktandvård en erfaren tandläkare och tre tandsköterskor. Är du intresserad av att prova på detta nya arbetssätt ta kontakt med klinikchef eller klinikkoordinator direkt (kontaktuppgifter nedan) - eller skicka in en spontan ansökan via vår rekryteringsportal (Tandläkare och tandsköterska).

Är du intresserad och vill veta mer?

Tycker du att detta låter som en rolig utmaning för dig, hör gärna av dig till klinikchef eller klinikkoordinator för Bankeryd Folktandvård:

Sofia Asplund Brenander
Klinikchef och tandläkare Bankeryd Folktandvård
sofia.asplund.brenander@rjl.se
Telefon 010-2423849

 

Susanne, klinikkoordinator, Folktandvården Region Jönköpings län

Susanne Girmalm Roos
Klinikkoordinator och tandhygienist
susanne.girmalm.roos@rjl.se 
Telefon 010-242 38 48

Planerad start för det nya arbetssättet är 1 oktober, och projektet kommer att löpa i sex månader för att sedan utvärderas.