Möt Folktandvårdens medarbetare

Anna jobbar som klinikkoordinator på Käkkirurgiska kliniken

Anna jobbar som klinikkoordinator på Käkkirugiska kliniken
Foto: Julia Lindster

Jag heter Anna Stanton och jobbar som klinikkoordinator på Käkkirurgiska kliniken i Jönköping. I min roll som klinikkoordinator planerar jag arbetet för 60 fantastiska medarbetare. Jag känner mig lyckligt lottad i mitt yrke och är stolt över att få möjlighet att jobba i ett arbetsklimat där vi verkligen har möjlighet att ge länets invånare den bästa vården.

Varför jag valde yrket

Jag började jobba som klinikkoordinator 2018, men har arbetat på Käkkirurgiska kliniken i totalt tio år. Jag började som assisterande tandsköterska vid operation och sedan som operationskoordinator. Tidigare jobbade jag på en privat tandläkarklinik. Där utfördes en del kirurgi, exempelvis implantatoperationer. Det var kirurgin som till slut lockade mig till Käkkirurgiska kliniken. 

Jag har alltid trivs väldigt bra i mitt yrke som tandsköterska, men operation toppade det för mig! Fokus, problemlösning och patientomhändertagande - tre ingredienser som gör en arbetsdag kul och stimulerande. Och eftersom vi är en utbildningsklinik och är vi vana att ta emot studenter och auskultanter så har vi en arbetsmiljö att växa och utvecklas i!

Ett stöttande och uppmuntrande klimat

Efter ett par år som tandsköterska uppmuntrade mina kollegor mig att söka till LIF:en (Ledarskapsutbildning i Folktandvården). Med utbildningen såg jag egentligen bara fördelar för min egen utveckling. Jag blev nyfiken på var det kunde leda någonstans så jag sökte och kom med.

På vår klinik har vi ett stöttande och uppmuntrande klimat och det har definitivt bidragit till att jag tog chansen att söka tjänsten. Det är också en stor förmån att få arbeta med engagerade människor, som inom sitt ämnesområde brinner för att göra det bästa för våra patienter. Vi som deltog under utbildningen fick reflektera mycket kring vår egen person och vilka signaler vi sänder till vår omgivning. Jag har dessutom alltid haft ett genuint intresse för andra människor och för hur vi fungerar tillsammans. Detta är något som jag tror är viktigt för att fungera i rollen som klinikkoordinator.

Om arbetsplatsen

Tillsammans är vi totalt 60 medarbetare på Käkkirurgiska kliniken. Kliniken ligger i anslutning till Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Under samma tak har vi samlat fyra specialiteter; bettfysiologi, odontologisk radiologi, orofacial medicin och käkkirurgi.

Eftersom vi är en så stor klinik med många anställda tycker vi det är viktigt att hinna ses under mindre informella möten. Varje morgon ses alla tandsköterskor, receptionister, sterilpersonal och vårdadministratörer på ett stå upp-möte klockan 07.35. Mötet ger oss en chans ett se varandra och prata om vad som händer under dagen. Vi uppdaterar och informerar varandra om eventuella schemaändringar och/eller annan information som inte hinner vänta till ett mer formellt inbokat möte.

Med flera ansvarsområden hjälps vi åt

I min tjänst ingår det ju såklart mycket planeringsarbete och det lägger ju grunden för hur verksamheten flyter, men samarbete och ansvarstagande medarbetare är ju en förutsättning för att allt ska rulla smidigt och effektivt.

Tillsammans hjälps vi åt och flera medarbetare har egna ansvarsområden som de bevakar och sköter. Samarbetet och stödet från dessa personer hjälper mig i mitt arbete. Kompetensen, delaktigheten och det individuella ansvaret är en förutsättning för att en så här stor och komplex verksamhet ska fungera.

Det stora antalet medarbetare gör att man träffas i olika konstellationer vid fikarasterna. Det är ju trevligt att med så många yrkeskategorier och olika ämnesområden småprata lite över en kopp kaffe. Det är små medel som hjälper till att knyta ihop kliniken.

Jag känner mig lyckligt lottad min roll som klinikkoordinator på den här kliniken. I detta arbetsklimat har vi verkligen möjlighet att ge länets invånare den bästa vården!

Råd eller tips till andra som vill jobba med det du gör

Tips! Lyssna, var närvarande, lita på dina medarbetare, gläds när andra utvecklas, ”vi är varandras arbetsmiljö” och ge frihet under ansvar.

Hur går man vidare om man vill jobba som klinikkoordinator inom Folktandvården, Region Jönköpings län?

Om du är intresserad av att jobba inom Folktandvården, Region Jönköpings län är du är välkommen att söka något av våra lediga, utannonserade jobb. Om det inte finns något ledigt jobb som passar dig just nu är du välkommen att höra av dig till någon av våra kontaktpersoner inom rekrytering.

Lediga jobb inom Folktandvården