Möt Folktandvårdens medarbetare

Ellen jobbar som HR-konsult på Folktandvårdens ledningsstab i Jönköping

Ellen jobbar som HR-konsult på Folktandvårdens ledningsstab i Jönköping
Foto: Terése Ljungdahl

Jag heter Ellen Jacobs och jobbar som HR-konsult på Folktandvårdens ledningsstab. Jag stortrivs i min yrkesvardag som ständigt utmanar och utvecklar mig i arbetet med våra medarbetare. De är det viktigaste Folktandvården har!

Varför jag valde yrket

Jag ville jobba i ett yrke där man möter och arbetar med människor och har en varierad arbetsvardag. När jag tittade efter lämpliga högskoleutbildningar så hittade jag personalvetarprogrammet och direkt kändes utbildningen som ett självklart val för mig. Med kurser i psykologi, arbetsrätt, företagsekonomi och pedagogik gav utbildningen en bra grund för att jobba med personalfrågor i olika typer av organisationer och verksamheter.  

Jag valde att söka mig just till Folktandvården för att jag vill jobba i en organisation som gör samhällsnytta och så ville jag jobba inom en verksamhet där jag har kollegor som också jobbar med HR.

HR kommer från engelskans Human Resources och HR-konsulter likt mig jobbar ofta på det som tidigare kallades företagets personalavdelning. Mina arbetsuppgifter är många och varierande men de kan sammanfattas i att jag varje dag får jobba med det viktigaste Folktandvården har – våra mänskliga resurser, våra medarbetare!

Om arbetsplatsen

Min arbetsplats är Folktandvårdens ledningsstab i Jönköping. Högst upp i Rosenlunds vårdcentrum hittar ni mig och mina HR-kollegor. Vår sektion består av tre HR-konsulter och en HR-chef. Vi är också del i ett större HR-nätverk i Region Jönköpings län med närmre 40 medarbetare. 

Jag stortrivs i min roll på Folktandvården och. Ingen dag är den andra lik och det gör mitt jobb både roligt, spännande och utmanande!

Råd eller tips till andra

HR-konsult är ett jobb som inte alla känner till, och jobbet kan variera mycket beroende på verksamhet och organisation. Är du intresserad av att veta med om HR så är mitt tips att ta reda på mer genom att läsa någon av de HR-bloggar som finns på nätet. Du kan också höra av dig till mig, eller någon annan som jobbar inom HR, om du vill veta mer om yrket.

Om du är intresserad av att jobba som HR-konsult på Folktandvården så får du inte
missa våra "Jobba hos Folktandvården-sidor" på vår webbplats. Här finns massor med bra information om hur det är att jobba hos oss och vilka värderingar vi har i vår organisation. Du kan också se lediga jobb och prenumerera på våra lediga tjänster, så att du inte missar chansen om en jobbmöjlighet dyker upp.

Hur går man vidare om man vill jobba som HR-konsult inom Folktandvården, Region Jönköpings län?

Du är välkommen att söka något av våra lediga, utannonserade jobb. Om det inte finns något ledigt jobb som passar dig just nu är du välkommen att höra av dig till någon av våra kontaktpersoner inom rekrytering.

Lediga jobb inom Folktandvården

Hur går man vidare om man vill utbilda sig till HR-konsult?

Utbildningar för att bli HR-konsult finns på flera orter i Sverige. På en av Skolverkets webbplatser hittar du mer information om utbildningarna.
Personalvetarprogrammet, utbildningsinfo.se(Extern länk)