Möt Folktandvårdens medarbetare

Susanne jobbar som klinikkoordinator på Bankeryd Folktandvård

Susanne Girmalm Roos inne i ett behandlingsrum.
Foto: Julia Lindster

Jag heter Susanne Girmalm Roos och arbetar som klinikkoordinator på Bankeryd Folktandvård. Jag började tjänsten för tre och ett halvt år sedan och trivs med att vara spindeln i nätet och att vara den som ser till att allt fungerar på kliniken. Att vara klinikkoordinator är ett spännande, omväxlande och utmanande jobb!

Varför jag valde yrket

I mer än 30 år har jag arbetat inom Folktandvården, Region Jönköpings län. Jag började som tandsköterska någon i slutet på 80-talet. Det var något som jag trivdes med, men ville arbeta mer självständigt, så jag utbildade mig till tandhygienist.

Efter min examen fick jag en tjänst här i Bankeryd och har varit kliniken trogen sedan dess. Det är inte svårt när man trivs så bra. Kliniken har ett stort patientunderlag med varierande vårdbehov, vilket gör att vi utför alla typer av behandlingar. På kliniken jobbar ett härligt gäng där vi alla hjälps åt att ta hand om våra patienter på bästa sätt. Vi är en bra mix av erfarna och nya kollegor som stöttar varandra i det dagliga arbetet.

Om arbetsplatsen

Mitt jobb består av planering och schemaläggning, som varvas med beställningar och fakturor. Ibland hoppar jag in och assisterar tandläkare, när det finns lediga behandlingsrum har jag egna patienter och saknas den någon i receptionen eller sterilen så finns jag där.

På så vis får jag möjligheten att både arbeta med ledarskap och relationer med alla härliga medarbetare, samtidigt som jag får behålla kontakten med patienterna.

Att kunna klinikens alla funktioner gör ju också att verksamheten blir mindre sårbar när någon är sjuk, har semester eller går en kurs  Min dörr är alltid öppen om man vill fråga eller ha hjälp med något. 

Tillsammans hjälps vi år

När det saknas personal får man hjälpas åt. Därför stödtjänstgör vi på andra kliniker när det behövs. Varje måndag åker ett team bestående av tandläkare, tandsköterska och tandhygienist från vår klinik till Vetlanda Folktandvård för att hjälpa till. Resterande dagar i veckan åker team från andra kliniker.

Flera av våra tandsköterskor åker också till Norrahammar Folktandvård för att avlasta personalen där. Ett par gånger i månaden åker också personal från oss till Eksjö för att hjälpa till att behandla patienter under narkos. En dag i veckan stödjer också en av våra receptionister Mullsjö Folktandvård.

Förutom att det är viktigt att vi hjälps åt är det också alltid kul att hälsa på andra kliniker och ta del av en annan vardag. Man hittar alltid några bra tips och råd att ta med sig i sitt eget fortsatta arbete i Bankeryd.

Patienter med unika vårdbehov

Varje dag får jag möta fantastiska människor, alla med unika behov. Flera av våra patienter är äldre och många har ett större dagligt omvårdnadsbehov. En del patienter har rätt att få en munhälsobedömning i den egna bostaden eller på sitt boende. Besöken är en del av vår uppsökande verksamhet i Bankeryd och Habo. Det är ett sätt för oss att identifiera vårdbehovet hos äldre som annars kanske inte skulle fått rätt tandvård.

Alla som har rätt till vår uppsökande verksamhet har också rätt till nödvändig tandvård. Klicka in på vår webbplats och läs mer om vad detta innebär och vilka som har rätt till det.

Nätverk av klinikkoordinatorer

Som klinikkoordinator är du också del av ett större nätverk. Ett par gånger per termin träffas klinikkoordinatorerna i vårt område för att diskutera olika frågor. Det kan exempelvis handla om miljösamordning, kemikaliehantering eller materialredovisning. Det är viktigt att arbeta säkert och att tydliga riktlinjer finns för hur olika material ska hanteras. Men det finns också tid för att prata kring rutiner och en del andra praktiska frågor. Här får man alltid stöd, tips och goda råd.

Råd eller tips som vill jobba med det du gör

Att tycka om att arbeta med människor är A och O. Tycker man dessutom att det är roligt att ha många bollar i luften och samtidigt har en god planeringsförmåga så är jobbet som klinikkoordinator ett fantastiskt roligt och omväxlande arbete. 

Hur går man vidare om man vill jobba som klinikkoordinator inom Folktandvården, Region Jönköpings län?

Om du är intresserad av att jobba inom Folktandvården, Region Jönköpings län är du är välkommen att söka något av våra lediga, utannonserade jobb. Om det inte finns något ledigt jobb som passar dig just nu är du välkommen att höra av dig till någon av våra kontaktpersoner inom rekrytering.

Lediga jobb inom Folktandvården