Trygga besök i Folktandvården

Trygga besök i Folktandvården

Man i skyddsutrustning tittar in i kameran och ler med ögonen. Text i bild: Frågor och svar inför ditt besök.
Foto: Ulf Mårtensson

En bra munhälsa är viktig för att hålla oss friska och därför tar vi emot dig om du är symtomfri. Besöket hos oss sker i en trygg vårdmiljö och i dialog med dig för att minimera risken för smittspridning. Det viktigaste du kan göra är att bidra till minskad smittspridning och boka av eller om din tid om du inte mår bra.

Känner du dig sjuk eller hängig? Boka av eller om din tid!

Är du i behov av akut tandvård?

Är du i behov av akut tandvård - och har symtom?

Behöver du en medföljare? Om inte, kom gärna ensam!

Håll dig uppdaterad

Känner du dig sjuk eller hängig? Boka av eller om din tid!

Har du symtom så som snuva, feber, hosta eller halsont? Då ska du inte besöka oss just nu. Boka istället om eller av din tid genom att kontakta din klinik direkt.Du hittar kontaktuppgifter till våra kliniker här. Surfar du via mobil - klicka på "Meny"-knappen längst upp till vänster för att hitta din klinik.

Du kan också boka av din tid genom att använda dig av våra e-tjänster i 1177. (Extern länk)

Är du i behov av akut tandvård?

Ring alltid din ordinarie klinik för att boka en tid, även på helgdagar. Om du inte är kund hos Folktandvården ringer du till närmaste folktandvårdsklinik. Det är bra om du berättar för oss om du har förkylningssymptom så att vi kan ta hand om dig på rätt sätt.

Är du i behov av akut tandvård – och har symtom?

Om du behöver akut tandvård och har symtom måste du berätta det. Det är viktigt att du uppger det redan i kontakten med oss. På så sätt kan vi se till att besöket sker i en trygg miljö.

Behöver du en medföljare? Om inte, kom gärna ensam!

För att minska risken för smittspridning är det bäst om du kan komma ensam till ditt besök. Undantaget är besök som gäller små barn och personer med kognitiv funktionsnedsättning eller personer med behov av assistans, där en person kan följa med in på behandlingsrummet.

Den som följer med får inte ha feber, förkylningssymptom och/eller luftvägsinfektion. Besöker du oss med ditt barn så vänligen lämna syskon hemma.