Vårens kulturluncher

Vårens kulturluncher på Sörängens Folkhögskola. 2019.

Välkommen till vårens kulturluncher på Sörängens Folkhögskola, fri entré till alla arrangemang!

 

Tisdag 15 januari 13.00 

Teater arken om jakten på likes - föreställning

Ego Boost är en teaterföreställning om egot och den sociala pressen efter likes och perfektion. Med både humor och allvar får vi följa fyra personer IRL och online i gemenskap och utanförskap. Teater Arken grundades i Helsingborg 1985. Syftet är att genom teatern tydliggöra människors berättelser om livet och samhället.

 

Onsdag 20 februari

Henrik Bromander maskulinitet i vår tid - samtal

Serietecknaren och författaren Henrik Bromander har i en nyligen avslutad romantrilogi undersökt den moderna mannens utmaningar. Hur tar sig destruktiv maskulinitet uttryck i miljöer som gymvärlden, näthögern och bland kulturarbetare, och finns det några positiva motbilder? 


Torsdag 21 mars

Eva Mark - Filosofi och praktik - samtal

En föreläsning om att skapa möten mellan filosofi och praktik, exempelvis inom konsten. Kan filosofi fungera i praktiken? Hur kommer vi åt de teorier som är inbäddade i praktiska färdigheter? Eva Mark, teoretisk filosof med en PhD i filosofi svarar på frågorna ovan genom att reflektera över sin livshistoria som kvinna och filosof. 


Onsdag 10 april

Jessica Moss (CAN) Ljudberättelser - konsert

Den kanadensiske violinisten Jessica Moss skapar långsamma, melankoliska ljudlandskap i stunden. Med ett myller av effektpedaler och förstärkare blir musiken en slags ljudberättelser om det förflutna. 


Tisdag 21 maj

Josephine Foster (US) Avskalad americana - konsert

Josephine Foster, amerikansk folksångare och låtskrivare från Colorado, USA, spelar avskalad och melodiös americana där texterna står i centrum.