Vårens kulturluncher 2020

Vårens kulturluncher är tyvärr inställda pga corona-viruset.

Våren 2020 firar Sörängens Kulturlunch 5årsjubileum. Detta vill vi uppmärksamma med ett hejdundrandes program! Så kom och fira med oss på Sörängens folkhögskola!


Så här ser vårens program ut:

purple pilgrims

29 januari gör den Nya Zeeländska pop-duon Purple Pilgrims ett nedslag i Nässjö på sin världsturné! Duon består av de två systrarna Valentine och Clementine Nixon och deras drömska ljudlandskap har bl.a. hörts i London, Manchester och Paris. De är djupt rotade i folkmusiken och vi kan knappt bärga oss tills de kommer och tar oss till nya inre platser!

 

123 Schtunk

26 februari kommer den uppskattade teatergruppen 123 Schtunk till Sörängens folkhögskola och med sig har de sin uppsättning ”Ute ur leken - Om Shakespeares d(r)amer!”, där de undersöker kvinnorna kring den store barden. Så vi välkomnar dig till skrattfest under årets gråaste månad, det behöver du!

 

OBS!  INSTÄLLD!

 

21 april träder dokumentärfilmaren Johanna Aust upp på Sörängens scen. Hon är bl.a. skaparen bakom den starka dokumentären ”Petra och Peter - En syskonsaga” och kommer berätta om dokumentärfilmens utmaningar. Vi ser fram emot en mycket givande föreläsning. Måndagen den 20 april kl:18.00 visar vi filmen i skolans aula där Johanna kommer att medverka.

OBS!  INSTÄLLD!

 

14 maj hålls den 50:e kulturlunchen! Det firar vi stort med två framträdanden! Då kommer nämligen Tomoko Sauvage och Britton Powell och framför varsin konsert för oss. Sauvage är en klassiskt skolad jazzpianist uppväxt i Yokohama, Japan, bor sedan 2003 i Paris. Hon intresserar sig för experimentell musik och ljudet av vatten. Genom mikrofoner nedsänkta i skålar med vatten skapar hon en naturlig synt som framställer mystiska ljud. Powell är en amerikansk kompositör som undersöker psyko-aukustiska fenomen, minimalism och traditioner i sina ljudinstallationer. Räkna med en audiell upplevelse du aldrig tidigare varit med om.

 

 

OBS!  INSTÄLLD!

 

 

Kontakt: Pär Berg

tel. 0704985623

par.berg@sorangen.rjl.se