Skulptera, dreja och måla - Berätta i lera

Skulptera, dreja och måla - Berätta i lera. Sommarkurs på Sörängens Folkhögskola

Vi har alla något att berätta - en dröm, en åsikt, en historia, en saga, en dikt, eller en uppmaning. Vad du än vill säga, får du här chansen att framföra det i lera!

Leran kan byggas, drejas, skulpteras och formas på många olika sätt, stort eller litet. Den kan ristas i, ritas, målas och tryckas på för att få fram både bilder och text. Vi går igenom en mängd olika tekniker. 

Under 6 dagar jobbar vi med leran och berättandet på Sörängen. Sedan bränner vi och glaserar verken och samlas igen för en avslutning av kursen med utställning av alla alster.

Kursledare: Ester Svensson Ali och Annika Nordenskiöld.

Ester Svensson Ali, keramiker som i början ville bli illustratör. Hennes narrativa arbeten handlar ofta om resor, identitet och hem. Hon är utbildad på Glasgow School of Art (Skottland) och Royal College of Art (London) och har undervisat i bland annat Afghanistan, Storbritannien och Sverige.

www.estersvensson.com/(Extern länk)

Annika Nordenskiöld är konstnär och bildlärare. Hennes arbeten handlar ofta om det magiska samspelet mellan djur och människor i livets teater. Hon är utbildad vid Konstfack, RMI Bergs reklamskola och läst keramik på Sörängens folkhögskola. Hon har arbetat som målerilärare och konstpedagog på bland annat Moderna Museet, Nationalmuseet, Marabouparken, Palatset och Edsvikskonsthall.

http://rita.se/(Extern länk)