Berätta i lera

Skulptera, dreja och måla - Berätta i lera. Sommarkurs på Sörängens Folkhögskola

Vi har alla något att berätta - en dröm, en åsikt, en historia, en saga, en dikt, eller en uppmaning. Vad du än vill säga, får du här chansen att framföra det i lera!

Vi har alla något att berätta. Vad du än vill säga får du här chansen att berätta det i lera - ett fantastiskt material som kan skulpteras, drejas, byggas och formas på många olika sätt, stort som smått. Under fem dagar arbetar vi intensivt med fokus på berättande utifrån fyra gemensamma teman. Vi går igenom en mängd olika tekniker, visar bilder för inspiration, skissar, funderar, skapar och samtalar kring berättande.


Under 5 dagar jobbar vi i den välutrustade keramikverkstan på Sörängen. Efter kursens slut skröjbränner vi, glaserar och högbränner fyra av dina utvalda verk – om fler mästerverk skapas kan dom tas hem obrända. Vi samlas sedan på sensommaren när allt är bränt och glaserat för en gemensam utställning i Sörängens galleri. (datum för återträff/utställning meddelas så snart vi vet när den är).


Kurstiderna är mellan kl 9 – 16 men verkstaden är även tillgänglig kvällstid för dem som vill jobba vidare. Material ingår i kurskostnaden (en viss kostnad kan tillkomma beroende på hur stort man jobbar, eller om man vill använda dyrare lera tex porslin)

Kursledare: Ester Svensson Ali och Annika Nordenskiöld.

Ester Svensson Ali, keramiker som i början ville bli illustratör. Hennes narrativa arbeten handlar ofta om resor, identitet och hem. Hon är utbildad på Glasgow School of Art (Skottland) och Royal College of Art (London) och har undervisat i bland annat Afghanistan, Storbritannien och Sverige.

Annika Nordenskiöld, konstnär och lärare på bilderbokslinjen. Hennes arbeten handlar ofta om det magiska samspelet mellan djur och människor i livets teater. Hon är utbildad vid Konstfack, RMI Bergs reklamskola och läst keramik på Sörängens folkhögskola. Hon har arbetat som målerilärare och konstpedagog på bland annat Moderna Museet, Nationalmuseet, Marabouparken, Palatset och Edsvikskonsthall.