Berätta i lera

Skulptera, dreja och måla - Berätta i lera. Sommarkurs på Sörängens Folkhögskola

Vi har alla något att berätta - en dröm, en åsikt, en historia, en saga, en dikt, eller en uppmaning. Vad du än vill säga, får du här chansen att framföra det i lera!

Vi har alla något att berätta. Vad du än vill säga får du här
chansen att berätta det i lera. Leran är ett fantastiskt material
som kan skulpteras, drejas, byggas och formas på många olika sätt, stort som smått.

Under fem dagar arbetar vi intensivt i välutrustad keramikverkstad med fokus på berättande utifrån fyra gemensamma teman. Vi går igenom en mängd olika tekniker, visar bilder för inspiration, skissar, funderar, skapar och samtalar kring berättande.

Efter kursens slut bränner vi och glaserar fyra av dina utvalda
verk – om fler mästerverk skapas kan dom tas hem obrända. Vi samlas sedan på sensommaren när allt är bränt och glaserat för en gemensam utställning i Sörängens galleri. (datum för återträff/utställning meddelas så snart vi vet när den är).

Kurstid kl. 9-16 men verkstaden är även tillgänglig kvällstid för
dem som vill jobba vidare. Material ingår i kurskostnaden (en
viss kostnad kan tillkomma beroende på hur stort man jobbar, eller om man vill använda dyrare lera tex porslin)


Kursledare: Kerstin Lagerman Haas och Annika Nordenskiöld.


Kerstin Lagerman Haas, Keramiker med egen studio. Arbetar i mindre serier . Skulpterar, drejar och bygger
ihop med olika tekniker. Glaserar lager på lager. Letar efter det omöjliga som är möjligt, älskar kraftfullheten och det råa uttrycket i leran. Drejevent och keramikkurser i egen regi, Happy Clay Utbildad på Nyckelviksskolan Keramisk form.
Glasyrlinjen
Glasyr i Lidköping


Annika Nordenskiöld, konstnär och lärare på bilderbokslinjen. Hennes arbeten handlar ofta om det magiska samspelet mellan djur och människor i livets teater. Hon är utbildad vid Konstfack, RMI Bergs reklamskola och läst keramik på Sörängens folkhögskola. Hon har arbetat som målerilärare och konstpedagog på bland annat Moderna Museet, Nationalmuseet, Marabouparken, Palatset och Edsvikskonsthall.