Svenska Mästare i Skog!

Svenska mästare i skog 2021
SM i Skog 2021 arrangerades vid Vreta Utbildningscentrum i Östergötland den 24-25 september. Under dagarna tävlade både yrkesverksamma inom skog och gymnasieelever som utbildar sig inom skogsbruk. För andra gången i rad vann Stora Segerstad Naturbrukscentrum SM-klassen för gymnasieelever och i år bestod laget av fyra elever i årskurs 3. På bilden ser ni från vänster Arvid Lindell, Erik Svensson, Lukas Gren och Joel Korpegård. Foto: Göran Carlström, Stora Segerstad Naturbrukscentrum

Varje år anordnas SM i Skog av förbundet Skog och Ungdom. Under mästerskapet tävlar både yrkesverksamma från skogsbranschen och gymnasieelever som utbildar sig inom skogsbruk.

Stora Segerstad blev vinnare - igen!

Årets SM i Skog anornades den 24-25 september vid Vreta Utbildningscentrum i Östergötland. Åtta olika naturbruksgymnasium från vårt avlånga land var med och tävlade i SM-klassen för skolor och för andra gången i rad tog Stora Segerstad Naturbrukscentrums elever hem segern.  

Förutom att laget stod som segrare blev två av våra elever uppmärksammade för indiviudella prestationer; Joel Korpegård fick pris för bästa skotning och Lukas Gren för bästa skogsuppskattnng i tävlingsmomentet kubering. Tillsammans med klasskamraten Arvid Lindell tog de laget till en förstaplacering i lagtävlingen.
 
Erik Svensson, som också utbildar sig inom skogsbruk vid Stora Segerstad, tävlade individuellt i SM-klassen.
 
Under tävlingarna coachades laget av våra skogslärare Jan Olsson och Göran Carlström som även ställde upp i den inofficiella tävlingsklassen med fokus på timmerklassning för lärare. Grattis Jan Olsson till segern! 

Nu laddar våra elever för EM! 

Eleverna som tävlade för Stora Segerstad naturbrukscentrum går samtliga i årskurs 3, inriktning Skogsbruk vid Naturbruksprogrammet. Förutom att de läser många kurser som förbereder dem för ett yrke inom skogsbruk har de även valt att läsa kurser som förbereder dem för vidare studier vid högskola eller universitet efter gymnasiet. Bland annat läser de kursen engelska 6 som alldeles säkert kommer vara till stor nytta nu när de kvalat till EM i Skog 2022!

Om SM i Skog

SM i SKOG är en praktisk-teoretisk tävling som startade 1982 med syfte att stimulera de som jobbar i skogen, öka kunskapen om skog och skogsskötsel, fokusera på skog och skogsbruk samt vara en arena för skogsintresserade att träffa likasinnade. Två tävlingsklasser ingår vid det årligen återkommande evenemanget; SM-klassen och Skolklassen.