Till elever som sökt någon av våra gymnasieutbildningar

Nu är antagningen inför höstens gymnasieutbildningar klar. Reservantagning kommer ske från och med den 11 augusti.

Svara på ditt antagningsbesked senast den 31 juli

 
Elever som är folkbokförda i Jönköping, Habo, Mullsjö, Aneby eller Vaggeryds kommun kan nu logga in på Jönköpings kommuns gymnasievalsweb för att se (och svara på) sitt slutliga antagningsbesked - använd samma inloggning som vid ansökan.
 
Elever som är folkbokförda i annan kommun får sitt antagningsbesked med posten, breven postas från kansliet i Jönköping den 1 juli. Alla sökande ska svara om de önskar sin utbildningsplats senast den 31 juli. Svaren sker digitalt på Jönköpings gymnasievalsweb.

Information om skolstart och boende

 

Alla antagna elever kommer även få ett brev från oss på Stora Segerstad med information om skolstart och möjlighet att ansöka om boende vid skolan. Skolan startar den 18 augusti (årskurs 1). Övriga årskurser får information om datum för skolstart via Vklass. 
 
I brevet som skickas hem till antagna elever finns bl.a. en hälsning från skolans mentorer, ordningsregler, information från skolsköterskan, kontrakt för lån av dator och annan viktig information. Läs igenom alla dokument tillsammans med vårdnadshavare och signera de dokument som ska tas med och lämnas till skolan i samband med första skoldagen. Här nedan finns två av dokumenten som även kommer finnas i brevet:
 
 

Reservantagning

 
Den 11 augusti påbörjas den första reservantagningen till våra utbildningar och detta pågår sedan en bit in i september. Under reservantagningsperioden kan det bli lediga platser som erbjuds till dem som nu står på reservlistan.
 
De som blir antagna under reservantagningen kommer få ett sms med information om att de omgående ska logga in på ansökningswebben och svara på om de önskar den erbjudna utbildningsplatsen eller inte. Information om hur detta går till står i sms:et som kommer tidigast den 11 augusti. För frågor om reservantagning hänvisar vi till gymnasieantagningen i Jönköping: gymnasieantagningen@jonkoping.se
 
Vi ser fram emot hösten - till dess önskar vi alla en riktigt fin sommar!