Lantbruksläger

Kille står i traktordörr
Foto: Tenhults naturbruksgymnasium
Kille står i traktordörrNärbild på en flicka och kossa som tittar på varandra ute i hagen på Tenhults naturbruksgymnasium en solig sommardag. Kille som sitter framför ratten i en traktorhytt på Tenhults naturbruksgymnasium.Två killar tittar ut från förarhytten på en gul hjullastare på Tenhults naturbruksgymnasium. Pojke leder en bångstyrig kalv.Instruktör på Tenhults naturbruksgymnasium åker med en flicka som håller på att lära sig köra teleskoplastare.Två killar kör traktor och vänder hö på Tenhults naturbruksgymnasiums åkrar.Fyra ungdomar klappar en kalv som de precis har varit med att släppa ut på grönbete. Sex högstadieungdomar samlade kring ett vattenkar i kohagen. Röd traktor med en grupp högstadieungdomar i förgrunden som deltar i lantbruksläger på Tenhults naturbruksgymnasium.

Lantbrukslägret på Tenhults naturbruksgymnasium vänder sig till dig som går i högstadiets årskurs 7 eller 8 och som är lantbruksintresserad samt till dig som går årskurs 9 och som funderar på att göra omval till vår lantbruksutbildning.

Lantbruksläger 15–16 juni 2020

Under två dagar får du möjlighet att prova på lite av varje inom lantbruk. Tillsammans med skolans lärare och instruktörer och andra lantbruksintresserade ungdomar är du med ute på fälten och i ladugården.

Du kommer bland annat få köra traktor och andra maskiner, fodra och mjölka korna samt ta hand om kalvarna.  

Du bor på skolans internat och på kvällen åker vi iväg på en rolig utflykt. Frukost, lunch, kvällsmat och fika ingår! 

Kostnad: 300 kr per deltagare inklusive boende, måltider och aktiviteter.  

Samling och avslutning

Samling måndag kl 8.00 i skolans matsal (huvudbyggnaden). Avslutning och återsamling på samma plats på tisdag kl 18.30. Alla lägerdeltagare serveras kvällsmat innan föräldrar/vårdnadshavare ansluter och vi avslutar lägret med gemensam fika, information och en tillbakablick på lägerdagarna.

Anmälan och betalning senast 31/5

Fyll i nedan anmälningsformulär samt betala in lägeravgiften à 300 kronor till skolans bankgiro 935-2634. Märk betalningen med ditt namn och "Tenhultsläger". När vi mottagit din anmälan skickar vi ut en bekräftelse till den e-postadress som du anger i din anmälan. Om avbokning sker efter den 31 maj tar vi ut en avgift på 200 kronor.

Lägret vänder sig i första hand till dig som inte tidigare deltagit vid våra sommarläger. Du som varit med på tidigare läger är naturligtvis också välkommen att anmäla dig, men hamnar på vår reservlista och får besked om du kommit med efter 31 maj.  

Anmälan till lantbruksläger

OBS! NÄR DU FYLLT I FORMULÄRET OCH TRYCKT PÅ SÄND, SKROLLA NER PÅ SIDAN IGEN FÖR ATT SE SÅ ATT FORMULÄRET ÄR RÄTT IFYLLT OCH SKICKATS IVÄG