Djurvårdens Minizoo

Mus i trädstam
Bildkollage bestående av tre bilder. till vänster en ödla, i mitten en burfågel och till höger en get.Kaniner i burGroda på grenNärbild på råttaTre marsvin i burEtt killing som heter IrisDaggecko i burSpindel på grenMus i trädstamFåglar på gren

Med anledning av coronapandemin har vi beslutat att stänga Djurvårdens Minizoo för besökare. Stängningen gäller hela sommaren och fram till nytt besked meddelas på denna sida.

Om Djurvårdens Minizoo

På Djurvårdens Minizoo finns drygt 120 djur fördelat på 50 arter samt ett stort antal akvariefiskar. Här bor gnagare, kaniner, burfåglar, reptiler, amfibier, fiskar, leddjur och getter. Djuren är uppdelade och bor i olika stallbyggnader; Gnagar- och fågelstallet, Lantdjursstallet, Tropiken och Getstallet. 

Djurvårdens Minizoo hör egentligen till Tenhults naturbruksgymnasiums djurvårdsutbildning, men på helger och lov har vi tidigare kunnat erbjuda allmänheten att besöka vår djurvårdsanläggning. Vi kommer att uppdatera denna sida kontinuerligt så gå gärna in här och kika lite då och då.

Våra utbildningar

Djurvård är en av totalt fyra inriktningar som du kan läsa på Tenhults naturbruksgymnasium.  De andra inriktningarna är Häst, Lantbruk och Trädgård. På djurvårdsutbildningen lär du dig mer om djur, om deras behov och beteenden samt om samspelet mellan djur och människa. 

Mer information om våra gymnasieutbildningar.