Djurvårdens Minizoo

Mus i trädstam
MajsormKaniner i burGroda på grenNärbild på råttaTre marsvin i burEtt killing som heter IrisDaggecko i burSpindel på grenMus i trädstamFåglar på gren

Välkommen till Djurvårdens Minizoo på Tenhults naturbruksgymnasium! Här möter du många olika djur – allt från spindlar och ormar till hamstrar och får.

På Djurvårdens Minizoo finns drygt 120 djur fördelat på 50 arter samt ett stort antal akvariefiskar. Här bor gnagare, kaniner, burfåglar, reptiler, amfibier, fiskar, leddjur, getter, får och höns. Djuren är uppdelade och bor i olika stallbyggnader; Gnagar- och fågelstallet, Lantdjursstallet, Tropiken och Getstallet. 

Djurvårdens Minizoo hör egentligen till Tenhults naturbruksgymnasiums djurvårdsutbildning, men på helger och lov öppnar vi upp dörrarna för allmänheten. Som besökare är du välkommen att gå runt och titta på djuren på egen hand. Där finns alltid personal eller elever någonstans i närheten som sköter om djuren och anläggningen, men vi utlovar inga visningar.

Hitta hit

Djurvårdens Minizoo består av ett antal röda byggnader/stallar som ligger utmed Huskvarnavägen snett mittemot skolans huvudbyggnad.
Vägbeskrivning till Djurvårds Minizoo

Våra utbildningar

Djurvård är en av totalt fyra inriktningar som du kan läsa på Tenhults naturbruksgymnasium.  De andra inriktningarna är Häst, Lantbruk och Trädgård. På djurvårdsutbildningen lär du dig mer om djur, om deras behov och beteenden samt om samspelet mellan djur och människa. 

Mer information om våra gymnasieutbildningar.