Gårdsrundan 11 september

Under gårdsrundan i september är du välkommen att besöka Tenhults naturbruksgymnasiums lantbruksanläggning i Klevarp och skolans trädgårdsanläggning i Tenhult lördagen den 11 september kl 10.00-16.00. Obs! Skolans övriga anläggningar kommer inte vara öppna denna dag.

Besök vår trädgårdsanläggning i Tenhult

Trädgården är vår mest färgsprakande plats med en mix av frilandsodling, växthus, fruktträdgård, köksträdgård och grönområde. Här möter du skolans trädgårdsmästare och rektor som visar dig runt och berättar om vår verksamhet. De svarar gärna på frågor om trädgård i största allmänhet och om alla våra utbildningar inom samtliga inriktningar – TRÄDGÅRD, LANTBRUK, DJURVÅRD och HÄSTHÅLLNING. Förhoppningsvis kommer vi även kunna erbjuda viss försäljning av våra egenodlade ekologiska grönsaker.

Ta med picknickkorg 
Trädgården är en ljuvlig plats så ta gärna med dig en picknickkorg och eventuellt något att sitta på och slå dig ner och njut.

Vägbeskrivning 
Vägbeskrivning till Tenhults naturbruksgymnasiums trädgård, öppnas i Google Maps. (Extern länk)

Besök vår lantbruksanläggning i Klevarp 

I Klevarp möter du lantbrukspersonalen som visar dig runt och berättar om vår verksamhet. Här väntar klappvänliga kor och deras söta kalvar. Delar av vår maskinpark med diverse jordbruksmaskiner kommer också att finnas på plats och för de yngre besökarna erbjuds tramptraktor körkort.

Ta med picknickkorg 
Ta gärna med dig en picknickkorg och något att sitta på och slå dig ner i NUR´s intilliggande trädgård. NUR (naturunderstödd rehabilitering) är en verksamhet som vi bedriver på uppdrag av vår huvudman Region Jönköpings län och som vänder sig till personer som är sjukskrivna till följd av stressrelaterad ohälsa.

Vägbeskrivning 
Vägbeskrivning till Tenhults naturbruksgymnasiums mjölkproduktionsanläggning i Klevarp, öppnas i Google Maps.(Extern länk)

Mer om gårdsrundan i Jönköpings län

Den 11-12 september anordnas Gårdsrundan för första gången i Jönköpings län som en del i Jönköpings läns livsmedelsstrategi - Nära till bra mat. Region Jönköpings län har gjort en interaktiv karta där du kan se alla ställen som ingår i årets gårdsrunda. Du hittar kartan via följande länk: https://arcg.is/yLKiT(Extern länk)