Meriterad travhäst till Tenhults naturbruksgymnasium

Kusk som kör en travhäst.
Foto: Stall Moon

Ännu en av Stall Kent Knutssons topphästar, Moon´s Oki Doki, lånas ut till Tenhults naturbruksgymnasium.

Oki som han kallas är 7 år och har tävlat flitigt under många år. Han har hög seger- och platsprocent med många vinster och placeringar i storlopp där han har dragit in en rejäl summa vinstpengar. Av 54 lopp har han vunnit 11 gånger, kommit tvåa fyra gånger och trea tio gånger.

Under de senaste veckorna har han fått prova på att gå i skolan för att se om han även passar som utbildningstravhäst på Tenhults naturbruksgymnasiums hästinriktning. Han har hitintills skött sig galant! Oki är en snäll och lättkörd häst som parallellt med sitt jobb som skolhäst kommer att fortsätta att tävla.

Mer information om vår utbildning: Naturbruksprogrammet Häst

FAKTA  
På Tenhults naturbruksgymnasiums hästanläggning Riddersberg finns välutbildade och välmeriterade hästar inom trav och ridning, nybyggd anläggning med träningsbanor och körhall i toppklass, tillgång till Vaggeryds tävlingsbana samt ett engagerat lärarteam bestående av hippologutbildade lärare och Kent Knutsson som är A-tränare i trav.

Kent Knutsson är professionell kusk och A-tränare inom travsporten men arbetar också som yrkeslärare inom travet på Tenhults naturbruksgymnasium. Han är känd för sin höga segerprocent och har flera svenska rekord samt två världsrekord på meritlistan. Kent har tagit fram flera stjärnhästar som Bat Boy, Max Flukt och Västerbo Paradise. Flera av hans tidigare tävlingshästar är numera läromästare åt skolans hästelever och han brukar även låna ut sina nuvarande tävlingshästar till skolans verksamhet om han anser dem lämpliga att gå med i undervisningen.