Skolstarten höstterminen 2021

En ko som står ute i hagen med en vacker blomsterkrans på huvudet.

Välkommen till ett nytt läsår på Tenhults naturbruksgymnasium! Här följer information om när höstterminen börjar för respektive årskurs samt länkar till välkomstbrev och annan information som skickas ut per post till alla er som börjar i ettan.

Årskurs 1

Måndagen den 23 augusti är det upprop för samtliga ettor. Samling i skolans idrottshall klockan 10.00. Här ser du ett flygfoto där idrottshallen finns utmärkt, bilden öppnas i nytt fönster.

Därefter blir det information, rundvandring, utdelning av busskort, lunch med mera. Dagen beräknas vara slut cirka klockan 15.30.

Det är viktigt att du är på plats denna dag eftersom din närvaro innebär att du tackar ja till utbildningen. Kontakta oss om du av någon anledning inte har möjlighet att närvara!

Glöm inte att ta med dig ditt antagningsbesked då detta gäller som biljett i kollektivtrafiken din första resdag till skolan. Gäller endast dig dig som är bosatt i Jönköpings län.

De första veckorna kallar vi för introduktionsveckor vilket innebär att större delen av undervisningen kommer att ske ute på respektive inriktning. Därefter börjar ordinarie schema med undervisning omväxlande på anläggningarna och i skolans huvudbyggnad.

Ett välkomstbrev med mer information skickas ut till alla ettor i början på juli. I högerspalten (alternativt längst ner på sidan) hittar du länkar till välkomstbrevet, svarsblanketter, information om boende, läsårstider samt vägbeskrivning till skolan. 

Varmt välkommen till Tenhults naturbruksgymnasium! Vi hoppas verkligen att du kommer att trivas hos oss! 

Årskurs 2

Tvåorna inleder läsåret med självstudier den 23–24 augusti och läser sedan enligt schema från och med onsdagen den 25 augusti.  

Årskurs 3

Treorna inleder läsåret med APL. NV-eleverna går ut på APL den 16 augusti och är tillbaka i skolan den 13 september. Övriga treor går ut på APL den 23 augusti och är tillbaka i skolan den 20 september.   

Gymnasiesärskolan årskurs 2-4

Gymnasiesärskolans elever i årskurs 2, 3 och 4 börjar den 25 augusti klockan 08.00. Samling i Lillhaga.