Gaze

Logotyp i svartvitt där det står "Gaze - nya filmröster".
Sista ansökningsdag är den 1 september 2021.

Har du en filmidé? GAZE – nya filmröster, är programmet för dig med en kortfilmsidé och som bor eller verkar i Jönköpings län. Vi söker dig från 16 år och uppåt, nybörjare såväl som erfaren filmare med en berättelse som du vill filma.

Förutom ett produktionsstöd, som delas ut i två storlekar, på 10 000 kr eller 30 000 kr, ingår det workshops i filmskapandets olika delar och coachning. Om behov finns blir du matchad med ett produktionsbolag eller studieförbund att arbeta tillsammans med. 

Stödet delas ut till kortfilm max 15 minuter inom fiktion, en berättelse som du hittat på (ej till dokumentär). Det kan vara en mobilfilm, YouTube-film, ett kort drama, animation eller början till en serie.

Hur söker jag?

Du skriver kortfattat ner din filmidé och skickar den till oss. Vill du hellre göra en videopitch går det också bra! Vi vill också veta lite om vem du är och varför du vill göra just den här filmen.  Om du går vidare till första intervjun kontaktar vi dig via e-post senast den 10 september. Sista ansökningsdag är den 1 september 2021.

Frågor? Skicka gärna ett mejl till charlotta.miller@rjl.se

Om Gaze - regler och kriterier

Till ansökan - deadline 1 september 2021