Om Värnamo kommun

Prostsjön
Prostsjön en pärla mitt i Värnamo tätort Foto: Fjodor Eklund

Värnamo är centralort i Värnamo kommun och har cirka 32 000 invånare. Här finns ett bra utbud av både affärer och nöjesliv. Värnamo har också mycket goda kommunikationer – tåg, bussar och E4:an som passerar precis utanför. Från stationen går man till skolan på bara några minuter.

Flytta till Värnamo och få jobb

Värnamo är känd för sin marknad, som äger rum ungefär en gång i månaden. Regionen är också känd för sin låga arbetslöshet, vilket talar för att det finns goda chanser till jobb om du vill stanna kvar i Värnamo.

Entreprenörsandan är något typiskt för bygden, vilket bland annat har lett till att flera framgångsrika möbeldesignföretag finns i Värnamo. Det finns gott om permanenta utställningar, till exempel Möbelrikets pärlor, Bruno Mathsson International och Collection Källemo! Vandalorum och Smålands Konstarkiv bjuder på flera intressanta utställningar under året, varav många med tema design.

En typisk småstad som utvecklas

Här finns vidare ett rikt kultur- och föreningsliv, som står under ständig utveckling. De har nog inte fel som säger att Värnamo förenar det bästa av två världar – den lilla stadens närhet med den större stadens utbud.